Samsun’un lezzetleri tanıtıldı

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.05.2025 - 16:08, Güncelleme: 21.05.2025 - 16:11 7680 kez okundu.
 

Samsun’un lezzetleri tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Samsun’da yerel lezzetler tanıtıldı.
Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde İlkadım ilçesi Kurtuluş Yolu’nda yerel lezzet stantları açıldı. Bafra nokulu, Kavak tiridi, Çarşamba kıvratması, Çakallı menemeni ve Terme pidesi gibi Samsun’a özgü lezzetler burada vatandaşlara sunuldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da stantları ziyaret ederek görevlilere kolaylıklar diledi. "16 tescilli, 5 tane de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz var" Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında, "İlimizin zengin mutfak kültürünü geniş kitlelere tanıtmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmak en temel hedefimizdir. Çoğunluğu gıda ürünü olmak üzere 16 tescilli, 5 de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Ancak bu sayı Samsun gibi zengin bir mutfağa sahip şehir için yeterli değil" ifadelerini kullandı. Samsun’un lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Samsun’da yerel lezzetler tanıtıldı.

Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde İlkadım ilçesi Kurtuluş Yolu’nda yerel lezzet stantları açıldı. Bafra nokulu, Kavak tiridi, Çarşamba kıvratması, Çakallı menemeni ve Terme pidesi gibi Samsun’a özgü lezzetler burada vatandaşlara sunuldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da stantları ziyaret ederek görevlilere kolaylıklar diledi.

"16 tescilli, 5 tane de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz var"

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında, "İlimizin zengin mutfak kültürünü geniş kitlelere tanıtmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmak en temel hedefimizdir. Çoğunluğu gıda ürünü olmak üzere 16 tescilli, 5 de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Ancak bu sayı Samsun gibi zengin bir mutfağa sahip şehir için yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Samsun’un lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.