SALI PAZARINDA İŞLER ‘EHH İDARE EDER’

GÜNDEM 03.07.2019 - 18:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2717+ kez okundu.
 

SALI PAZARINDA İŞLER ‘EHH İDARE EDER’

Geçen hafta Bulancak’taki ekonomik sıkıntıların en önemlisi olan iş yerlerinin kiralık ve satılık olanları ile ilgili haberimizi yayınlaşmıştık.
Yine ilçe ticari hayatının önemli yerlerinden olan Bulancak Salı pazarında “ne oluyor, bitiyor” diye de Salı günü pazarda gezmiş ve Pazar esnafının son halini yerinde incelemiştik. Pazar da yer alan, yiyecek ve gıda ile birlikte tuhafiyeci, ayakkabıcı ve diğer esnafımızın işleri son aylarda nedir, vatandaş alışveriş yapıyor mu sorduk, bilgi aldık. Son bir yıl içinde artan fiyatlar ile pazarlarda da yiyecek ve gıda fiyatları çok artmış ve esnaf iş yapamaz hale gelmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde sonra kademeli olarak düşüş gösteren fiyatlara rağmen vatandaşın alışverişi de artmış değil. Salı günü pazarda yaptığımız incelemede pazar esnafına sorduğumuz soru karşısında şu cevapları aldık: “Vallaha bizim için işler hiçte iyi değil. Geçen yaz sezonundan beri burada işler peyce bir düştü. Doların artması ve buna bağlı olarak ülkedeki her ürünün fiyatının artması ile bizimde satın aldığımız her şeye aynı oranda zam gelmişti. Birkaç ay işler çok düşmüştü. Daha sonra fiyatların biraz düşmesi ile işler de arttı. Son bir iki ay yaz sebze ve meyvelerinin artması ile düşüş hızlansa bile vatandaş pazara rağbet göstermiyor. Akşam kadar ekmek paramızı çıkartırsak iyi oluyor. Hadi yiyecek ve gıda satanlar bir yere kadar iş yapıyor. Diğer esnaf arkadaşlarımız, tuhafiye, kap kaçak, ayakkabıcısı, konfeksiyoncusu o kadar iş yapmadan tezgah kapatıyor. Pazarda durum eeeh işler idare eder diyebiliriz. Bakalım bu durgunluk daha ne kadar devam eder kimse bilmiyor. Anlayacağınız işler hiçte iyi görünmüyor, hükümet bizi çoktan unutmuş” diyerek gidişat hakkında konuştular. Biz gazete olarak, esnafın, vatandaşın sıkıntılarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.    
Geçen hafta Bulancak’taki ekonomik sıkıntıların en önemlisi olan iş yerlerinin kiralık ve satılık olanları ile ilgili haberimizi yayınlaşmıştık.

Yine ilçe ticari hayatının önemli yerlerinden olan Bulancak Salı pazarında “ne oluyor, bitiyor” diye de Salı günü pazarda gezmiş ve Pazar esnafının son halini yerinde incelemiştik. Pazar da yer alan, yiyecek ve gıda ile birlikte tuhafiyeci, ayakkabıcı ve diğer esnafımızın işleri son aylarda nedir, vatandaş alışveriş yapıyor mu sorduk, bilgi aldık.

Son bir yıl içinde artan fiyatlar ile pazarlarda da yiyecek ve gıda fiyatları çok artmış ve esnaf iş yapamaz hale gelmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde sonra kademeli olarak düşüş gösteren fiyatlara rağmen vatandaşın alışverişi de artmış değil.

Salı günü pazarda yaptığımız incelemede pazar esnafına sorduğumuz soru karşısında şu cevapları aldık: “Vallaha bizim için işler hiçte iyi değil. Geçen yaz sezonundan beri burada işler peyce bir düştü. Doların artması ve buna bağlı olarak ülkedeki her ürünün fiyatının artması ile bizimde satın aldığımız her şeye aynı oranda zam gelmişti. Birkaç ay işler çok düşmüştü. Daha sonra fiyatların biraz düşmesi ile işler de arttı. Son bir iki ay yaz sebze ve meyvelerinin artması ile düşüş hızlansa bile vatandaş pazara rağbet göstermiyor. Akşam kadar ekmek paramızı çıkartırsak iyi oluyor. Hadi yiyecek ve gıda satanlar bir yere kadar iş yapıyor. Diğer esnaf arkadaşlarımız, tuhafiye, kap kaçak, ayakkabıcısı, konfeksiyoncusu o kadar iş yapmadan tezgah kapatıyor. Pazarda durum eeeh işler idare eder diyebiliriz. Bakalım bu durgunluk daha ne kadar devam eder kimse bilmiyor. Anlayacağınız işler hiçte iyi görünmüyor, hükümet bizi çoktan unutmuş” diyerek gidişat hakkında konuştular.

Biz gazete olarak, esnafın, vatandaşın sıkıntılarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.