Müdür Mehmet Karayılan,“Manisa tarımda Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri”

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 13.08.2025 - 09:46, Güncelleme: 13.08.2025 - 09:46 4170+ kez okundu.
 

Müdür Mehmet Karayılan,“Manisa tarımda Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri”

Manisa’ya yeni atanan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Cemiyet Başkanı Önder Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karayılan, tarım ve gıda güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın sanayi kenti olmasının yanı sıra güçlü bir tarım potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Karayılan, “Manisa tarımda Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri. Bugün Sultaniye çekirdeksiz üzüm, tamamen ihracata yönelik yüksek getirili bir ürün olarak Manisa’nın marka değeri oluyor. Basınımızla birlikte bu ürünlerin tanıtımını daha çok artıracağız” dedi.  Gaziantep’te 26 yıl idari görev yaptığını, 12 yıl il müdürlüğü yaptığını hatırlatan Karayılan, Manisa’da tarımın sanayiden daha ön planda olduğunu söyledi. Çiftçi ve tüketici arasındaki dengeye dikkat çeken Karayılan, “Çiftçi ürettiğinden memnun olmalı ki üretime devam etsin. Tüketici de kaliteli ürüne uygun fiyatla ulaşabilmeli. Bu dengeyi korumak zorundayız” ifadelerini kullandı. Gıda denetimlerinin önemine değinen Karayılan, “Amacımız ceza kesmek değil, işletmelerin eksiklerini gidererek daha sağlıklı üretim yapmalarını sağlamak” diye konuştu.  Manisa’da üzüm, domates, zeytin ve zeytinyağının üretimde öne çıktığını belirten Karayılan, orman yangınlarına da değinerek, “Geçen yıl en fazla orman yangını ve zarar gören alan Manisa’daydı. Bu yıl da benzer bir tabloyla karşı karşıyayız. Ormanlarımızı yeniden kazanmak uzun zaman alacak. Özellikle yaz aylarında daha dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.  Karayılan, ziyaretin sonunda Manisa basınına teşekkür ederek, “Basın kamu yararı gözeterek önemli bir görev yapıyor. Biz de her zaman şeffaf iletişim içinde olacağız” ifadelerini kullandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın ise nazik ziyaretlerinden ötürü Karayılan’a teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Manisa’ya yeni atanan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Önder Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karayılan, tarım ve gıda güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın sanayi kenti olmasının yanı sıra güçlü bir tarım potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Karayılan, “ Manisa tarımda Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri. Bugün Sultaniye çekirdeksiz üzüm, tamamen ihracata yönelik yüksek getirili bir ürün olarak Manisa’nın marka değeri oluyor. Basınımızla birlikte bu ürünlerin tanıtımını daha çok artıracağız” dedi. 

Gaziantep’te 26 yıl idari görev yaptığını, 12 yıl il müdürlüğü yaptığını hatırlatan Karayılan, Manisa’da tarımın sanayiden daha ön planda olduğunu söyledi. Çiftçi ve tüketici arasındaki dengeye dikkat çeken Karayılan, “Çiftçi ürettiğinden memnun olmalı ki üretime devam etsin. Tüketici de kaliteli ürüne uygun fiyatla ulaşabilmeli. Bu dengeyi korumak zorundayız” ifadelerini kullandı. Gıda denetimlerinin önemine değinen Karayılan, “Amacımız ceza kesmek değil, işletmelerin eksiklerini gidererek daha sağlıklı üretim yapmalarını sağlamak” diye konuştu. 

Manisa’da üzüm, domates, zeytin ve zeytinyağının üretimde öne çıktığını belirten Karayılan, orman yangınlarına da değinerek, “Geçen yıl en fazla orman yangını ve zarar gören alan Manisa’daydı. Bu yıl da benzer bir tabloyla karşı karşıyayız. Ormanlarımızı yeniden kazanmak uzun zaman alacak. Özellikle yaz aylarında daha dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.  Karayılan, ziyaretin sonunda Manisa basınına teşekkür ederek, “Basın kamu yararı gözeterek önemli bir görev yapıyor. Biz de her zaman şeffaf iletişim içinde olacağız” ifadelerini kullandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın ise nazik ziyaretlerinden ötürü Karayılan’a teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.