Manisa’da Pamuk Üretimi Yüz Güldürüyor
Manisa’da Pamuk Üretimi Yüz Güldürüyor
Manisa il Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan Akhisar İlçesi Beyoba Mahallesinde faaliyet gösteren Erken Tarım Çırçır İşletmesine bir ziyaret gerçekleştirdi.
İl Müdürü Mehmet Karayılan’a; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Tarık Memiş, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Tasın, Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökmen Kaya ile konu sorumlusu teknik personeller eşlik etti.

İşletmede incelemelerde bulunan İl Müdürü Mehmet Karayılan yürütülen çalışmalar hakkında işletme sahibi Ali Erken’den bilgiler aldı.

İşletmede pamuk üreticileriyle de bir araya gelen Müdür Karayılan, onların görüş ve önerilerini dinledi.
Manisa pamuk üretimine yönelik açıklamalarda bulunan Müdür Mehmet Karayılan; “2025 yılı ÇKS verilerine göre ilimizde 1.590 üreticimizle 90.756 dekar alanda pamuk ekilişi beyan edilmiştir. Yıl itibariyle ortalama verim ise dekar başına ortalama 500-550 kg olup tahmini 49.915 ton kütlü pamuk üretimi gerçekleşmiştir. Pamukta makineli hasadın artması, yüksek verimli çeşitlerin kullanılması, mevsim ve bakım şartlarının uygun seyretmesi halinde ise İlimiz verim ortalaması 600-700 kg’a kadar çıkmaktadır. Tüm pamuk üreticilerimizin ürünleri bol, kazançları bereketli olsun” ifadesini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.