KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLMESİN!

GÜNDEM 22.07.2020 - 16:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2712+ kez okundu.
 

KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLMESİN!

Giresun Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu :”Muğla’dan gelen acı haber hepimizi kahretti. Ne yazık ki; 5 gündür kayıp olan genç kadın Pınar Gültekin, birlikte olmak isteğini reddettiği erkek katil tarafından hunharca öldürülmüştür...
Ülkemizde kadına karşı şiddet bir türlü bitmek bilmiyor. Bu durum erkek egemenliğinin hakim olduğu bilinçsiz toplumlarda kadına karşı bakışın sonucu. Bir kadını vahşice öldüren bu düşünceyi şiddetle kınıyoruz. Kadını yok sayan erkek şiddetine kılıf uyduran anlayışı şiddetle kınıyoruz. Devletimizi bu şiddeti önleyecek her türlü tedbiri almaya ve şiddeti önleme eğitimi vermeye çağırıyoruz. Tek amacı kadınları yaşatmak ve korumak olan İstanbul Sözleşmesinin bugünlerde tartışmaya açılmasını da asla kabul etmiyoruz. Kadın haklarının eksiksiz olarak karşılandığı gerçek hukuk devletine ulaşmak için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Giresun Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu olarak Pınar Gültekin’in öldürülmesi olayının hukuki sürecini yakından takip edeceğiz. Genç yaşta yaşamdan koparılan Pınar Gültekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” açıklamalarında bulundu.
Giresun Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu :”Muğla’dan gelen acı haber hepimizi kahretti. Ne yazık ki; 5 gündür kayıp olan genç kadın Pınar Gültekin, birlikte olmak isteğini reddettiği erkek katil tarafından hunharca öldürülmüştür...

Ülkemizde kadına karşı şiddet bir türlü bitmek bilmiyor. Bu durum erkek egemenliğinin hakim olduğu bilinçsiz toplumlarda kadına karşı bakışın sonucu. Bir kadını vahşice öldüren bu düşünceyi şiddetle kınıyoruz. Kadını yok sayan erkek şiddetine kılıf uyduran anlayışı şiddetle kınıyoruz. Devletimizi bu şiddeti önleyecek her türlü tedbiri almaya ve şiddeti önleme eğitimi vermeye çağırıyoruz.

Tek amacı kadınları yaşatmak ve korumak olan İstanbul Sözleşmesinin bugünlerde tartışmaya açılmasını da asla kabul etmiyoruz. Kadın haklarının eksiksiz olarak karşılandığı gerçek hukuk devletine ulaşmak için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Giresun Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu olarak Pınar Gültekin’in öldürülmesi olayının hukuki sürecini yakından takip edeceğiz.

Genç yaşta yaşamdan koparılan Pınar Gültekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.