İESOB’den festival tadında yemek yarışması

GÜNDEM (YH) - www.yildizhaber.com.tr | 29.05.2025 - 09:51, Güncelleme: 29.05.2025 - 09:51 1924 kez okundu.
 

İESOB’den festival tadında yemek yarışması

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB), 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası nedeniyle düzenlediği Yemek Yarışması oldukça renkli geçti.
Düzenlenen ‘Klasik Türk Mutfağı Yemekleriyle İzmir’ yemek yarışması, İzmir Esnaf Teşkilatı’nın güzel bir dayanışmasına da sahne oldu. İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası üyesi 15 yarışmacıya, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Pastacılık Okulu kursiyerleri destek verdi. Kursiyerler ter döken ustalarına sunumlarında yardımcı oldu. Yarışmanın jürisi ise İESOB Başkanı Yalçın Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer, Birlik yöneticileri ve gıda sektöründe faaliyet gösteren odaların başkanlarından oluştu. Yarışmada İzmir’de lokantaları bulunan üyeler ve aşçıları, Türkiye’nin yöresel yemeklerini ve farklı sakatat lezzetlerini özenle hazırlayarak jürinin beğenisine sundular. Yarışma sonunda 99 puan toplayan Adem Kuzu birinci olurken, ikinciliği 94 puan alan Faruk Öztürk, üçüncülüğü de 93 puanla Orhan Yornuk kazandı. Dereceye girenler protokol üyeleri ve oda başkanları tarafından ödüllendirilirken,  İESOB Başkanı Yalçın Ata tüm yarışmacılara teşekkür belgesi ve plaket sundu. Yarışma ve yemek şöleni İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, ‘Bu tür etkinlikler insanları, gençleri mesleğimize özendiriyor. Sektörümüze ara eleman gerekiyor. Ayrıca bu tür kültürel organizasyonlar toplumun dikkatini lokantacı esnafına ve sorunlarına çekiyor’ dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer, ‘Bu organizasyonu bir yarışma olarak değil, ‘Yemek Şöleni’ olarak görüyorum. Bu kadar lezzetli ve damak tadına hitap eden yemekler arasında seçim yapmak çok zor, hepsi ödüle layık. Yarışma ile esnaf sanatkarların toplumsal yaşamdaki farklı konumlarını bir kez daha sergilenmiş oldu’ diye konuştu. İESOB Başkanı Yalçın Ata, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini ifade etti. Ata, ‘Esnaf sanatkarlar ekonomiye verdikleri katkıların yanı sıra, sosyal ve kültürel  yaşamda da önemli işlevler üstlenirler. Böylesine elit bir camianın temsilcileri olarak kültürel etkinliklere de ayrı bir önem veriyoruz’ dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB), 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası nedeniyle düzenlediği Yemek Yarışması oldukça renkli geçti.

Düzenlenen ‘Klasik Türk Mutfağı Yemekleriyle İzmir’ yemek yarışması, İzmir Esnaf Teşkilatı’nın güzel bir dayanışmasına da sahne oldu.

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası üyesi 15 yarışmacıya, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Pastacılık Okulu kursiyerleri destek verdi. Kursiyerler ter döken ustalarına sunumlarında yardımcı oldu. Yarışmanın jürisi ise İESOB Başkanı Yalçın Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer, Birlik yöneticileri ve gıda sektöründe faaliyet gösteren odaların başkanlarından oluştu.

Yarışmada İzmir’de lokantaları bulunan üyeler ve aşçıları, Türkiye’nin yöresel yemeklerini ve farklı sakatat lezzetlerini özenle hazırlayarak jürinin beğenisine sundular.

Yarışma sonunda 99 puan toplayan Adem Kuzu birinci olurken, ikinciliği 94 puan alan Faruk Öztürk, üçüncülüğü de 93 puanla Orhan Yornuk kazandı. Dereceye girenler protokol üyeleri ve oda başkanları tarafından ödüllendirilirken,   İESOB Başkanı Yalçın Ata tüm yarışmacılara teşekkür belgesi ve plaket sundu.

Yarışma ve yemek şöleni

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, ‘Bu tür etkinlikler insanları, gençleri mesleğimize özendiriyor. Sektörümüze ara eleman gerekiyor. Ayrıca bu tür kültürel organizasyonlar toplumun dikkatini lokantacı esnafına ve sorunlarına çekiyor’ dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer, ‘Bu organizasyonu bir yarışma olarak değil, ‘Yemek Şöleni’ olarak görüyorum. Bu kadar lezzetli ve damak tadına hitap eden yemekler arasında seçim yapmak çok zor, hepsi ödüle layık. Yarışma ile esnaf sanatkarların toplumsal yaşamdaki farklı konumlarını bir kez daha sergilenmiş oldu’ diye konuştu.

İESOB Başkanı Yalçın Ata, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini ifade etti. Ata, ‘Esnaf sanatkarlar ekonomiye verdikleri katkıların yanı sıra, sosyal ve kültürel  yaşamda da önemli işlevler üstlenirler. Böylesine elit bir camianın temsilcileri olarak kültürel etkinliklere de ayrı bir önem veriyoruz’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.