Giresun’da Sık Vali Değişikliği Zaman ve Fırsat Kaybettirdi

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 08.01.2026 - 11:39, Güncelleme: 08.01.2026 - 11:39 4874 kez okundu.
 

Giresun’da Sık Vali Değişikliği Zaman ve Fırsat Kaybettirdi

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun’da son yıllarda yaşanan sık vali değişikliklerine ilişkin kapsamlı bir basın açıklaması yayımladı.
Birlik Başkanı Ali Kara imzasıyla yapılan açıklamada, devlet yönetiminde istikrarın kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı. Açıklamada, son 23 yıllık süreçte Giresun’da 13 valinin görev yaptığına dikkat çekilerek, bu durumun yönetimde sürekliliği olumsuz etkilediği ifade edildi. Sık yönetim değişikliklerinin kurumsal hafıza kaybına yol açtığı belirtilirken, devam eden projelerin yavaşladığı ya da tamamen durdurulduğu kaydedildi. Ulaşım, sağlık, eğitim, sanayi ve turizm gibi büyük ölçekli yatırımların yeterince sahiplenilemediği belirtilen açıklamada, Giresun’un benzer illerle rekabette geri kaldığı ifade edildi.Ayrıca sık vali değişikliklerinin yatırımcı nezdinde belirsizlik oluşturduğu, sivil toplum ve iş dünyasının devletle kurduğu güven ilişkisinin zedelendiği vurgulandı. Ali Kara açıklamasında, bir valinin ili tanıması ve çözüm üretmeye başlaması için en az 2–3 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Giresun’un asıl kaybı zamandır, fırsattır ve gelecektir” ifadelerini kullandı. Esnaf teşkilatı olarak açıklamanın herhangi bir siyasi polemik amacı taşımadığını vurgulayan Başkan Kara, görev süresi boyunca kamuoyunun takdirini kazanan mevcut valiye teşekkür ederek, yeni atanacak valinin uzun süreli ve sonuç odaklı bir görev süreci geçirmesi temennisinde bulundu.
Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun’da son yıllarda yaşanan sık vali değişikliklerine ilişkin kapsamlı bir basın açıklaması yayımladı.

Birlik Başkanı Ali Kara imzasıyla yapılan açıklamada, devlet yönetiminde istikrarın kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı.

Açıklamada, son 23 yıllık süreçte Giresun’da 13 valinin görev yaptığına dikkat çekilerek, bu durumun yönetimde sürekliliği olumsuz etkilediği ifade edildi.

Sık yönetim değişikliklerinin kurumsal hafıza kaybına yol açtığı belirtilirken, devam eden projelerin yavaşladığı ya da tamamen durdurulduğu kaydedildi.
Ulaşım, sağlık, eğitim, sanayi ve turizm gibi büyük ölçekli yatırımların yeterince sahiplenilemediği belirtilen açıklamada, Giresun’un benzer illerle rekabette geri kaldığı ifade edildi.Ayrıca sık vali değişikliklerinin yatırımcı nezdinde belirsizlik oluşturduğu, sivil toplum ve iş dünyasının devletle kurduğu güven ilişkisinin zedelendiği vurgulandı.

Ali Kara açıklamasında, bir valinin ili tanıması ve çözüm üretmeye başlaması için en az 2–3 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Giresun’un asıl kaybı zamandır, fırsattır ve gelecektir” ifadelerini kullandı.
Esnaf teşkilatı olarak açıklamanın herhangi bir siyasi polemik amacı taşımadığını vurgulayan Başkan Kara, görev süresi boyunca kamuoyunun takdirini kazanan mevcut valiye teşekkür ederek, yeni atanacak valinin uzun süreli ve sonuç odaklı bir görev süreci geçirmesi temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.