Giresun’da Jandarmadan FETÖ Operasyonu
Giresun’da Jandarmadan FETÖ Operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde FETÖ’ye yönelik Jandarma tarafından son iki haftadır sürdürülen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 77 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 43’ünün tutuklandığını, 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandığını, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğünü bildirdi.
Giresun'da Operasyon Kapsamında Yer Aldı
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar; Giresun’un da aralarında bulunduğu Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yozgat ve Zonguldak’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Şüphelilerin Faaliyetleri Tek Tek Tespit Edildi
Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri,Ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt sorumlularıyla irtibat kurdukları,Terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları,Sosyal medya hesapları üzerinden örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi.
Şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldı.
“Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”
Açıklamasında kararlılık mesajı veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,
“Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Operasyonlarda emeği geçen tüm birimlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Giresun’da da yürütülen bu operasyonlar, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin etkin ve kararlı çalışmalarını bir kez daha ortaya koydu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.