Giresun’da “Bebek Ölümleri İl İnceleme Kurulu” toplandı
Giresun’da “Bebek Ölümleri İl İnceleme Kurulu” toplandı
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 2018/7 sayılı genelgesi doğrultusunda, Giresun’da bebek ölümleri ve ölü doğumların nedenleri ile önlenebilirlik durumları değerlendirildi.
Giresun’da bebek ölümleri ve ölü doğumlara ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, 03 Şubat 2026 tarihinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ünal Özek başkanlığında “Bebek Ölümleri İl İnceleme Kurulu” toplandı.
Toplantıda, 2025 yılı Ekim-Kasım dönemine ait bebek ölümleri ile ölü doğumlar ve 2026 yılı Ocak ayına ilişkin veriler incelendi. İnceleme kapsamında ölüm nedenleri ele alınırken, vakaların önlenebilirlik durumları da değerlendirildi.
Açıklamada ayrıca, bebek ölümlerini azaltmaya yönelik tedbir ve müdahale yöntemlerinin görüşüldüğü; bu doğrultuda uygulanacak adımların belirlenerek kararların alındığı kaydedildi.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.