ENSİA temiz enerji için Ankara’da

EKONOMİ (BLT) - Bülten | 13.12.2025 - 09:37, Güncelleme: 13.12.2025 - 09:37 1013 kez okundu.
 

ENSİA temiz enerji için Ankara’da

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ENSİA), geçen ay yapılan Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen Yönetim Kurulu, ilk Ankara ziyaretini gerçekleştirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Aygün Anbar, Başkan Yardımcıları Tibet Arbak, Murat Çekirdek, ve Erman Kaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Devrim ve Serhat Sarı’nın yer aldığı ziyaretin ilk durağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi ikametgâhı Anıtkabir oldu. ENSİA yönetimi daha sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun’u makamlarında ziyaret ederek Derneğin faaliyetleri ve devam eden projeleri hakkında kapsamlı bilgilendirmede bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Aygün Anbar, 2026 yılının temiz enerji sektörünün tüm disiplinlerinde yatırımların yoğunlaşacağı bir yıl olacağına dikkat çekerek; Temiz Enerji sektörünün talep ve beklentilerini, enerji bürokrasisi ve kanun koyuculara yapıcı bir dille aktarmaya devam edeceklerini belirtti. Aralık ayı içerisinde Rüzgar ve Güneş enerjisinde başarıyla tamamlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) yarışmalarında, katkı payları ile  2 milyar dolara yakın bir yatırımın gerçekleşeceğini vurgulayan Anbar, Türkiye’nin 2035 kurulu güç hedeflerine ulaşmasında sektör paydaşlarının tümüne önemli görevler düştüğünü söyledi. ENSİA’nın, Türkiye’nin uluslararası alanda kabul gören tek temiz enerji kümesi olduğunu vurgulayan Anbar, Derneğin 124 üyesinin sektörün farklı alanlarında değer yaratan çalışmalara imza attığına değindi ve, “Depolama yatırımları da dahil olmak üzere temiz enerji sektörünün paydaş haritasında yer alan tüm bileşenlerle bir değer örgüsü yaratıyoruz. Devam etmekte olan Avrupa Birliği destekli projelerimiz, Ur-Ge ve Kümelenme projelerimiz ile üyelerimizin rekabet gücüne katkı koyarken; Kurumsal Üyelerimizin talep, beklenti ve önerilerini bürokrasimize aktararak, sorunlar ile çözümler arasında köprü olmayı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.  
Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ENSİA), geçen ay yapılan Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen Yönetim Kurulu, ilk Ankara ziyaretini gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Aygün Anbar, Başkan Yardımcıları Tibet Arbak, Murat Çekirdek, ve Erman Kaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Devrim ve Serhat Sarı’nın yer aldığı ziyaretin ilk durağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi ikametgâhı Anıtkabir oldu.

ENSİA yönetimi daha sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun’u makamlarında ziyaret ederek Derneğin faaliyetleri ve devam eden projeleri hakkında kapsamlı bilgilendirmede bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Aygün Anbar, 2026 yılının temiz enerji sektörünün tüm disiplinlerinde yatırımların yoğunlaşacağı bir yıl olacağına dikkat çekerek; Temiz Enerji sektörünün talep ve beklentilerini, enerji bürokrasisi ve kanun koyuculara yapıcı bir dille aktarmaya devam edeceklerini belirtti.

Aralık ayı içerisinde Rüzgar ve Güneş enerjisinde başarıyla tamamlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) yarışmalarında, katkı payları ile  2 milyar dolara yakın bir yatırımın gerçekleşeceğini vurgulayan Anbar, Türkiye’nin 2035 kurulu güç hedeflerine ulaşmasında sektör paydaşlarının tümüne önemli görevler düştüğünü söyledi.

ENSİA’nın, Türkiye’nin uluslararası alanda kabul gören tek temiz enerji kümesi olduğunu vurgulayan Anbar, Derneğin 124 üyesinin sektörün farklı alanlarında değer yaratan çalışmalara imza attığına değindi ve, “Depolama yatırımları da dahil olmak üzere temiz enerji sektörünün paydaş haritasında yer alan tüm bileşenlerle bir değer örgüsü yaratıyoruz. Devam etmekte olan Avrupa Birliği destekli projelerimiz, Ur-Ge ve Kümelenme projelerimiz ile üyelerimizin rekabet gücüne katkı koyarken; Kurumsal Üyelerimizin talep, beklenti ve önerilerini bürokrasimize aktararak, sorunlar ile çözümler arasında köprü olmayı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.