‘Engelleri hep birlikte aşacağız’

GÜNDEM 03.12.2018 - 17:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2806+ kez okundu.
 

‘Engelleri hep birlikte aşacağız’

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Bulancak’ta yapılan programla kutlandı.
3 Aralık Pazartesi günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapılan program Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü ve Bulancak Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Bulancak Barbaros İlkokulu müdürü Musa Yavuz ve okul öğrenciler adına bir öğrenci Dernek Başkanı Şenel Ergüner’e çiçek takdim etti.   Bulancak Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, kısa bir konuşma yaparak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, Bulancak’ta engelliler için yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Recep Yakar ve Sosyal Hizmetler Merkezi müdürü Selçuk Türkmen’e ve Kaymakam Hamdi Üncü’ye teşekkür etti. Bu konuşmadan sonra da müdür Selçuk Türkmen, günün anlamını belirten konuşmasında, “Bugün değil her gün engelli insanları hatırlamak ve onlara saygı göstermeliyiz. Engellilerin önündeki engeller artık yavaş yavaşta olsa kalkıyor. Birkaç yıl önceye göre daha çok hayatın içinde olan engelli insanımız devlet, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum ile birlikte engellerini bir bir aşarak bugün günlere geldi. Sadece engelli insanlar değil hep birlikte bu engelleri aşacağız” dedi. Bu konuşmadan sonra da Bulancak Engelliler Derneği, Özel Güldeniz Rehabilitasyon Merkezi, Özel Şebnem Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı yerel halk oyunları gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Cumhuriyet meydanındaki programdan sonra toplu halde yürüyerek Bulancak Engeller Derneğine geçildi. Burada HEM ve Bulancak Engelliler Derneği ve Özel Güldeniz Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Şebnem Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı el ürünleri sergisi Kaymakam Hamdi Üncü, Dernek Başkanı Şenele Ergüner, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı tarafından açıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, Yazı İşleri müdürü Abdülkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürü Melahat Cürgül, Tapu Sicil müdürü Mehmet Ünal, Nüfus müdürü Erol Küçükyıldız, Mal müdürü Mustafa Gürbüs, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut, SGK İlçe müdürü Neşfika Yıldıran, İlçe Sağlık müdürü Dr. İdris Kasap, okul müdürleri, Bulancak Engelliler Derneği üyeleri ve vatandaşlarda katıldı.
‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Bulancak’ta yapılan programla kutlandı.

3 Aralık Pazartesi günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapılan program Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü ve Bulancak Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Bulancak Barbaros İlkokulu müdürü Musa Yavuz ve okul öğrenciler adına bir öğrenci Dernek Başkanı Şenel Ergüner’e çiçek takdim etti.   Bulancak Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, kısa bir konuşma yaparak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, Bulancak’ta engelliler için yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Recep Yakar ve Sosyal Hizmetler Merkezi müdürü Selçuk Türkmen’e ve Kaymakam Hamdi Üncü’ye teşekkür etti. Bu konuşmadan sonra da müdür Selçuk Türkmen, günün anlamını belirten konuşmasında, “Bugün değil her gün engelli insanları hatırlamak ve onlara saygı göstermeliyiz. Engellilerin önündeki engeller artık yavaş yavaşta olsa kalkıyor. Birkaç yıl önceye göre daha çok hayatın içinde olan engelli insanımız devlet, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum ile birlikte engellerini bir bir aşarak bugün günlere geldi. Sadece engelli insanlar değil hep birlikte bu engelleri aşacağız” dedi.

Bu konuşmadan sonra da Bulancak Engelliler Derneği, Özel Güldeniz Rehabilitasyon Merkezi, Özel Şebnem Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı yerel halk oyunları gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Cumhuriyet meydanındaki programdan sonra toplu halde yürüyerek Bulancak Engeller Derneğine geçildi. Burada HEM ve Bulancak Engelliler Derneği ve Özel Güldeniz Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Şebnem Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı el ürünleri sergisi Kaymakam Hamdi Üncü, Dernek Başkanı Şenele Ergüner, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı tarafından açıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, Yazı İşleri müdürü Abdülkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürü Melahat Cürgül, Tapu Sicil müdürü Mehmet Ünal, Nüfus müdürü Erol Küçükyıldız, Mal müdürü Mustafa Gürbüs, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut, SGK İlçe müdürü Neşfika Yıldıran, İlçe Sağlık müdürü Dr. İdris Kasap, okul müdürleri, Bulancak Engelliler Derneği üyeleri ve vatandaşlarda katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.