Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün şeftali üreticileri eğitim alıyor

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 14.07.2025 - 09:31, Güncelleme: 14.07.2025 - 09:31 4297+ kez okundu.
 

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün şeftali üreticileri eğitim alıyor

Efes Tarlası Yaşam Köyünde Toprak Okulunda Anadolu Etap ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Şeftali Üreticilerine Yönelik Eğitim düzenlendi.
Eğitime Prof. Dr. Fatih Şen, Prof. Dr. Okan Özkaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sibel Elbir katıldı. Katılımcılara hasat ve hasat sonrası uygulamalar, kalıntı yönetimi ile sertifikasyon süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Hasat sürecinin meyve ticareti açısından büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Fatih Şen; “Ülkemizde her yıl üretilen toplam 60 milyon meyve ve sebzenin yaklaşık 15 milyon tonu hasat ve hasat sonrası kaybolmaktadır. Her ürün ve her çeşidinin kayıplarının nedenleri farklı olduğu için o ürüne özgü hem hasat öncesi ham de hasat sonrası gerekli önlemler alınarak kayıpları en aza indirmek hedeflenmektedir” dedi. Şeftalinin sürekli farklı çeşitlerle kendini yenileyen bir ürün olduğuna dikkat çeken Pro. Dr. Fatih Şen, üreticilere hasat öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Anadolu Etap Tarım ve EBRD’nin ortaklığında hayata geçirilen eğitim, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve üretici bilincinin artırılması açısından önemli bir adım oldu.
Efes Tarlası Yaşam Köyünde Toprak Okulunda Anadolu Etap ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Şeftali Üreticilerine Yönelik Eğitim düzenlendi.

Eğitime Prof. Dr. Fatih Şen, Prof. Dr. Okan Özkaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sibel Elbir katıldı. Katılımcılara hasat ve hasat sonrası uygulamalar, kalıntı yönetimi ile sertifikasyon süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.

Hasat sürecinin meyve ticareti açısından büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Fatih Şen; “Ülkemizde her yıl üretilen toplam 60 milyon meyve ve sebzenin yaklaşık 15 milyon tonu hasat ve hasat sonrası kaybolmaktadır. Her ürün ve her çeşidinin kayıplarının nedenleri farklı olduğu için o ürüne özgü hem hasat öncesi ham de hasat sonrası gerekli önlemler alınarak kayıpları en aza indirmek hedeflenmektedir” dedi.

Şeftalinin sürekli farklı çeşitlerle kendini yenileyen bir ürün olduğuna dikkat çeken Pro. Dr. Fatih Şen, üreticilere hasat öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

Anadolu Etap Tarım ve EBRD’nin ortaklığında hayata geçirilen eğitim, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve üretici bilincinin artırılması açısından önemli bir adım oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.