Akhisar’daki orman yangını için devletin tüm imkanları seferber edildi

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 30.06.2025 - 10:06, Güncelleme: 30.06.2025 - 10:06 3465+ kez okundu.
 

Akhisar’daki orman yangını için devletin tüm imkanları seferber edildi

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.
 Yangının etkisiyle tedbir amaçlı olarak 4 yerleşim yerinde tahliye kararı alındı. Tahliye edilen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Manisa Valiliği koordinesinde, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtları hızla devreye alındı. Vali Vahdettin Özkan’ın talimatıyla; Akhisar, Soma, Kırkağaç, Salihli, Turgutlu, Hüma Hatun, Muradiye, Yunusemre ve Merkez Efendi öğrenci yurtları vatandaşların geçici olarak konaklaması için hazır hale getirildi. Toplamda 226 oda ve 1011 yatak kapasitesiyle yangından etkilenen vatandaşların hizmetine sunulan yurtlarda tüm ihtiyaçların karşılanması için gerekli önlemler alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, “Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Tüm kamu kurumlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız,” ifadelerini kullandı.  
Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

 Yangının etkisiyle tedbir amaçlı olarak 4 yerleşim yerinde tahliye kararı alındı. Tahliye edilen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Manisa Valiliği koordinesinde, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtları hızla devreye alındı. Vali Vahdettin Özkan’ın talimatıyla; Akhisar, Soma, Kırkağaç, Salihli, Turgutlu, Hüma Hatun, Muradiye, Yunusemre ve Merkez Efendi öğrenci yurtları vatandaşların geçici olarak konaklaması için hazır hale getirildi.

Toplamda 226 oda ve 1011 yatak kapasitesiyle yangından etkilenen vatandaşların hizmetine sunulan yurtlarda tüm ihtiyaçların karşılanması için gerekli önlemler alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, “Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Tüm kamu kurumlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız,” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.