“Giresun’un Turizm Gerçeği” belgeseli geliyor: Güney Tirol ile arada 110 kat fark
Giresun’un doğal ve kültürel zenginliklerinin neden turizm ekonomisine yeterince dönüşemediğini sorgulayan “Giresun’un Turizm Gerçeği” adlı araştırma-belgeselin tanıtım fragmanı yayınlandı.
Araştırması, metni ve yapımı Recep Hıdır’a ait 8 bölümlük belgesel yakında izleyiciyle buluşacak.
Giresun’un turizm potansiyelini rakamlar, örnekler ve sorularla ele alan “Giresun’un Turizm Gerçeği” adlı araştırma-belgeselin ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.
Belgesel, dünyanın bir romandan, bir dağdan ya da yöresel bir üründen uluslararası turizm markaları çıkarabildiği bir dönemde Giresun’un sahip olduğu zenginlikleri neden aynı başarıya dönüştüremediğini sorguluyor.
Fragmanda İsviçre’nin Heidi romanını Maienfeld’de bir turizm deneyimine, İtalya’nın Güney Tirol bölgesinin ise dağlarını, köylerini ve yöresel ürünlerini ortak bir turizm markasına dönüştürmesi örnek gösteriliyor. 2025 yılında Güney Tirol’de 38,2 milyon, Giresun’da ise 346 bin geceleme gerçekleştiğine dikkat çekilen fragmanda, aradaki farkın yaklaşık 110 kat olduğu vurgulanıyor.
Denizden 3 bin metreyi aşan dağlar, Karagöl’ün buzul gölleri, Giresun Adası ve UNESCO listesindeki Kuşköy ıslık dili gibi değerlere yer verilen fragman, “Turist geliyor ama kalmıyor, gençler gidiyor” tespitiyle izleyiciyi şu soruyla baş başa bırakıyor: Sorun, turistin Giresun’u keşfedememesi mi?
Araştırması, metni ve yapımı Recep Hıdır’a ait belgesel; konaklama ve göç verilerinden ilçelerin değerlerine, Giresun mutfağından Sümela–Meryem Ana Manastırı rotasına ve bütünleşik turizm önerilerine kadar geniş bir çerçeveyi 8 bölümde ele alıyor. Belgeselin tamamı yakında yayınlanacak.
25 Ekim Pazar günü youtube'den izleyebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi
Galeri
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir












