Giresun'un o ilçesinde renklerin dile geldiği çini sergisi açıldı

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2024 - 11:58, Güncelleme: 16.05.2024 - 12:06 6068+ kez okundu.
 

Giresun'un o ilçesinde renklerin dile geldiği çini sergisi açıldı

Giresun’un Espiye ilçesinde Aile Destek Merkezinde Türk el sanatlarından olan çini kursunun yıl sonu sergisi açıldı.
Usta Öğretici Şengül Karaman tarafından renklerin dile geldiği kursta aylardır el emeği göz nuru harcanarak yapılan 100’e yakın çini süslemeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Aile Destek Merkezi salonunda açılan çini sergisine Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Erol Karadere, ilçe protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı. Çini kursuyla ilgili bilgi veren Şengül Karaman, “Çini, yapımı sabır isteyen meşakkatli bir iştir. Ham seramik halinde ele alınan ürünler tahrir, sırlama, boyama ve fırınlama aşamalarından geçmektedir. Bu aşamaların her biri ayrı dikkat ve el becerisi gerektirir. İlçemizde seramik fırını olmadığından ürünlerimizin başka yerlere gitmesi gerekiyor. Kursiyerlerin ürünlerini toplayıp Bulancak ya da Trabzon’da bulduğum fırınlara kendi imkanlarımla götürmek zorunda kalıyorum. Bu kısım zor olsa da fırından çıkacak ürünleri kursiyerlerimle birlikte heyecanla bekliyoruz. Çini sanatına ilgi duyan sanatseverler, ilçemizin Halk Eğitim Merkezine başvuru yapabilir” dedi.
Giresun’un Espiye ilçesinde Aile Destek Merkezinde Türk el sanatlarından olan çini kursunun yıl sonu sergisi açıldı.

Usta Öğretici Şengül Karaman tarafından renklerin dile geldiği kursta aylardır el emeği göz nuru harcanarak yapılan 100’e yakın çini süslemeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Aile Destek Merkezi salonunda açılan çini sergisine Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Erol Karadere, ilçe protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Çini kursuyla ilgili bilgi veren Şengül Karaman, “Çini, yapımı sabır isteyen meşakkatli bir iştir. Ham seramik halinde ele alınan ürünler tahrir, sırlama, boyama ve fırınlama aşamalarından geçmektedir. Bu aşamaların her biri ayrı dikkat ve el becerisi gerektirir. İlçemizde seramik fırını olmadığından ürünlerimizin başka yerlere gitmesi gerekiyor. Kursiyerlerin ürünlerini toplayıp Bulancak ya da Trabzon’da bulduğum fırınlara kendi imkanlarımla götürmek zorunda kalıyorum. Bu kısım zor olsa da fırından çıkacak ürünleri kursiyerlerimle birlikte heyecanla bekliyoruz. Çini sanatına ilgi duyan sanatseverler, ilçemizin Halk Eğitim Merkezine başvuru yapabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.