Giresun’un batı ilçelerinde sıcaklık, doğu ilçelerinde yağış uyarısı!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 10.06.2024 - 10:51, Güncelleme: 10.06.2024 - 11:27 2285+ kez okundu.
 

Giresun’un batı ilçelerinde sıcaklık, doğu ilçelerinde yağış uyarısı!

Giresun'un doğu ilçelerinde yağışlar etkisini gösterirken, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü ve Giresun Valiliği bu bölgeler için önemli uyarılarda bulundu.
Espiye, Tirebolu, Eynesil, Çanakçı, Görele ve Güce için yapılan açıklamalara göre, doğu ilçelerinde kuvvetli yağışların etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlar, sel, su baskını, dolu, yıldırım ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Doğu İlçelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Espiye, Tirebolu, Eynesil, Çanakçı, Görele ve Güce ilçelerinde yağışlar yerel kuvvetli yağışlar şeklinde sürecek. Bu durumun, bölgede yaşayan vatandaşlar için çeşitli tehlikeler oluşturabileceği belirtildi. Sel ve Su Baskınına Karşı Önlemler Giresun Valiliği, özellikle düşük kotlarda bulunan bölgelerde sel ve su baskını riskine dikkat çekti. Vatandaşların, olası su baskınlarına karşı gerekli önlemleri alması ve güvenli bölgelerde bulunması gerektiği vurgulandı. Dolu ve Yıldırım Tehlikesi Meteorolojik uyarılar, dolu ve yıldırım tehlikesine de işaret ediyor. Açık alanlarda bulunan vatandaşların, özellikle yıldırım tehlikesine karşı kapalı ve güvenli alanlarda bulunmaları öneriliyor. Heyelan Riski Artıyor Bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle heyelan riski de gündemde. Yağışların artmasıyla birlikte toprak kaymaları ve heyelan olaylarının yaşanabileceği belirtilerek, özellikle yamaç bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi. Vatandaşlara Önemli Uyarılar Yetkililer, tüm bu risklere karşı vatandaşların tedbirli olmalarını, gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve yetkililerin yapacağı uyarıları yakından takip etmelerini önerdi.  
Giresun'un doğu ilçelerinde yağışlar etkisini gösterirken, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü ve Giresun Valiliği bu bölgeler için önemli uyarılarda bulundu.

Espiye, Tirebolu, Eynesil, Çanakçı, Görele ve Güce için yapılan açıklamalara göre, doğu ilçelerinde kuvvetli yağışların etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlar, sel, su baskını, dolu, yıldırım ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Doğu İlçelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Espiye, Tirebolu, Eynesil, Çanakçı, Görele ve Güce ilçelerinde yağışlar yerel kuvvetli yağışlar şeklinde sürecek. Bu durumun, bölgede yaşayan vatandaşlar için çeşitli tehlikeler oluşturabileceği belirtildi.

Sel ve Su Baskınına Karşı Önlemler

Giresun Valiliği, özellikle düşük kotlarda bulunan bölgelerde sel ve su baskını riskine dikkat çekti. Vatandaşların, olası su baskınlarına karşı gerekli önlemleri alması ve güvenli bölgelerde bulunması gerektiği vurgulandı.

Dolu ve Yıldırım Tehlikesi

Meteorolojik uyarılar, dolu ve yıldırım tehlikesine de işaret ediyor. Açık alanlarda bulunan vatandaşların, özellikle yıldırım tehlikesine karşı kapalı ve güvenli alanlarda bulunmaları öneriliyor.

Heyelan Riski Artıyor

Bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle heyelan riski de gündemde. Yağışların artmasıyla birlikte toprak kaymaları ve heyelan olaylarının yaşanabileceği belirtilerek, özellikle yamaç bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Yetkililer, tüm bu risklere karşı vatandaşların tedbirli olmalarını, gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve yetkililerin yapacağı uyarıları yakından takip etmelerini önerdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.