Yıldız Haber
Yıldız Haber
Yağmur
Giresun · 20°C
Bizi Takip Edin
18 Eylül 2026 - 09:51

Giresun’da balık yetiştiricilerine yeni dönem

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri yetiştiriciliğinde değişen mevzuat, desteklemeler, balık hastalıkları ve barınak kullanımı gibi başlıklarda sektör temsilcileri ve...

0 Okunma 0 Paylaşım
Giresun’da balık yetiştiricilerine yeni dönem

Teknik personele yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Giresun’da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

17 Eylül 2026 tarihinde yapılan toplantı, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlendi.

Toplantıya, il genelinde faaliyet gösteren su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin yetkilileri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ile il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan su ürünleri teknik personeli katıldı.

Yeni mevzuat ve uygulamalar ele alındı

Toplantıya başkanlık eden Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, su ürünleri yetiştiricilik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, Giresun’da son yıllarda su ürünleri yetiştiriciliği alanında kaydedilen gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen sunumlarda, yeni mevzuatla getirilen düzenlemeler, yetiştiricilik faaliyetlerinde uyulması gereken usul ve esaslar, balıkçı barınaklarının kullanımı, balık hastalıkları, desteklemeler ve su ürünleri yetiştirici birlikleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantının son bölümünde sektör temsilcileri ve teknik personelin yönelttiği sorular cevaplandırıldı.

 

Kaynak: Bülten.

#balık #sektör #barınak

Galeri

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!