GİRESUN KADIN PLATFORMU 8 MART'A DAMGASINI VURDU!
GİRESUN KADIN PLATFORMU 8 MART'A DAMGASINI VURDU!
10 yıldır kesintisiz mücadelesini sürdüren Giresun Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de Atatürk Meydanı'ndaydı.
Açıklama ve sloganlarıyla güne damgasını vuran platform "2025 Aile Yılı değil, Kadın Yılı, 8 Mart da resmi tatil ilan edilmeli"
Son Yaşam Nöbeti'ni 8 Mart'ta tutarak 21.nöbeti tamamlayan Giresun Kadın Platformu'nun etkinliğine geçmişte Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver ve Giresun Kadın Dayanışma Derneği de dayanışma gösterdi.
PROF. DR. TANRIÖVER'DEN ÖRNEK DAYANIŞMA
Prof. Dr. Tanrıöver "Üç buçuk yıl görev yaptığım Giresun'da platformun toplumsal cinsiyet eşitliği, eşitlik, özgürlük, şiddetsiz bir dünya başta olmak üzere kadın sorunlarına yönelik başarılı çalışmalarına tanık oldum. Her zaman dayanışma içinde olacağım, kolaylıkla diliyorum" dedi.
Şirin Yay ve Pelin Yavuz'un okuduğu Giresun Kadın Platformu'nun basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK TALEPLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
"Kadınların uğradıkları eşitsizlik, ayrımcılık ve sömürüye karşı seslerini daha fazla yükseltebilmeleri, taleplerini alanlarda dillendirebilmeleri için 8 Mart’ın Türkiye’de tüm kadınlar için resmî tatil ilan edilmesini talep ediyoruz"
Neredeyse tüm kurumlar, plan ve programlarıyla ne zaman evlenmemizin uygun olduğundan, nasıl ve kaç çocuk doğuracağımız, nasıl yaşamamız, giyinmemiz ve davranmamız gerektiğini, hangi çalışma biçiminin bize göre olduğunu tarifleyerek bedenimiz, kimliğimiz ve emeğimizi kuşatma çabası içinde. Yani iktidar bloğu bize aile dışında var olma seçeneği tanımıyor.
KADIN BAKANLIĞI İSTİYORUZ
Bizler Kadın Bakanlığı kurulması konusundaki ısrarımızı yineliyor; 2025 ‘aile yılı’ değil kadın yılı diyoruz.
Kadınların aileleri içinde, evde, sokakta ve işyerlerinde güvende olması için İstanbul Sözleşmesi'ne dönülsün ve kadını şiddet ve istismardan, ayrımcılıktan koruyacak uluslararası standartlar hayata geçirilsin, ulusal mevzuat buna göre düzenlensin istiyoruz.
İşyerinde şiddet ve tacizin önlenmesini düzenleyen ILO’nun 190 Sayılı Sözleşmesi’ne taraf olunsun ve sözleşmeyle ilgili düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulsun diyoruz.
EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ
Tüm bunlara karşı bu 8 Mart’ta da demokrasi, eşitlik, barış ve özgürlük talebimizi yükseltiyoruz.
Savaş politikalarına son verilsin! Kaynaklar eğitime, sağlığa ve kadın istihdamına aktarılsın. İfade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki̇ tüm engeller kaldırılsın.
Geçmişten bugüne mücadele ederek, örgütlenerek, direnerek ve dayanışarak dünyayı değiştiriyoruz:
Bizi evle, savaşla, yoksullukla ve baskıyla kuşatmaya çalışan erkek egemen sistemin getirdiği eşitsizliğe, baskıya ve bizi susturmaya, haklarımızı gasp etmeye çalışanlara karşı birleşelim, mücadeleyi büyütelim.
Kadınlar örgütlendiğinde, birlikte mücadele verdiğinde dünya değişir"
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.