Gezmiş, Meclis’deki soru önergeleriyle Giresun’daki maden ocaklarına dikkat çekti!

SİYASET 15.02.2024 - 12:22, Güncelleme: 15.02.2024 - 12:22 4226+ kez okundu.
 

Gezmiş, Meclis’deki soru önergeleriyle Giresun’daki maden ocaklarına dikkat çekti!

Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Erzincan İliç'teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin, "Başka üzücü olayların yaşanmaması için maden ocaklarında gereken tedbirler acilen alınmalı" dedi.
"Öncelik rant değil, insan olmalı" TBMM Katip Üyesi CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "Erzincan'da siyanürle altın aranan madende yaşanan felaketin başka kentlerde yaşanmaması için gereken tedbirler acilen alınmalıdır. Giresun'un milletvekili olarak ben şehrimle ilgili bu konuda Meclis'te önergeler verdim, üzerine de konuşmalar yaptım, konunun takipçisiyim. Öncelik rant değil, insan olmalı" dedi. "Erzincan'a geçmiş olsun diyor, işçi kardeşlerimizin sağ salim çıkarılmasını temenni ediyorum" Milletvekili Gezmiş yaptığı açıklamada; Erzincan İliç'te siyanürle altın arama faaliyeti sürdüren maden ocağında yaşanan ve işçilerin toprak altında kalmasına yol açan felaketten duyduğu üzüntüye dile getirerek, "Çok üzgünüm, işçi kardeşlerimizin bir an önce sağ salim kurtulması ve artık onca uyarılara rağmen alınmayan tedbirlerin alınması, denetimlerin de ciddiyetle yapılması, yanlışlara izin verilmemesi temennimizdir" ifadelerini kullandı. "Giresun'daki maden ocaklarına soru önergelerim ve konuşmalarımla dikkat çektim" Giresun'un da hemen her ilçesinde maden ocakları, HES'ler bulunduğuna dikkat çeken Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Doğamızın tahrip edilmemesi, sağlığımızın bozulmaması, canların gitmemesi, üzücü olaylar yaşanmaması için ilgili bakanlıklara  sorularımı sordum ve de konuşmalarımla gereken uyarıları yaptım" şeklinde bilgi aktardı. Milletvekili Gezmiş'in konuşma metni ve soru önergeleri şöyle: “Giresun Şebinkarahisar'da faaliyet gösteren bir maden şirketi "ÇED Gerekli Değildir" kararıyla devasa siyanür havuzları oluşturmuştur, bakanlık şirketin kapasitesini artırmasına seyirci kalmıştır. 18 Kasım 2021'de siyanür ve zehirli atıklarının depolandığı flotasyon tesislerinde havuzların patlaması sonucu baraj seti yıkılmış, tesisin altındaki dereye, Kılıçkaya Barajı'na, ardından Kelkit Irmağı vadisi boyunca yer alan tarım alanlarına atıklar yayılmıştı. Maden şirketine 12 milyon 71 bin para cezası uygulandı. Maden şirketinin faaliyetine son verildiği açıklanmış fakat faaliyetine devam etmektedir. Atık deposu patlayan şirketin bölgede kuracağı yeni atık depolama tesisi için yaptığı ÇED başvurusu bakanlıkça kabul edilmiştir. Şebinkarahisar'ın, tarım alanlarının ve su kaynaklarının zarar görmesine izin verilmemelidir.” dedi.
Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Erzincan İliç'teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin, "Başka üzücü olayların yaşanmaması için maden ocaklarında gereken tedbirler acilen alınmalı" dedi.

"Öncelik rant değil, insan olmalı"
TBMM Katip Üyesi CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "Erzincan'da siyanürle altın aranan madende yaşanan felaketin başka kentlerde yaşanmaması için gereken tedbirler acilen alınmalıdır. Giresun'un milletvekili olarak ben şehrimle ilgili bu konuda Meclis'te önergeler verdim, üzerine de konuşmalar yaptım, konunun takipçisiyim. Öncelik rant değil, insan olmalı" dedi.

"Erzincan'a geçmiş olsun diyor, işçi kardeşlerimizin sağ salim çıkarılmasını temenni ediyorum"
Milletvekili Gezmiş yaptığı açıklamada; Erzincan İliç'te siyanürle altın arama faaliyeti sürdüren maden ocağında yaşanan ve işçilerin toprak altında kalmasına yol açan felaketten duyduğu üzüntüye dile getirerek, "Çok üzgünüm, işçi kardeşlerimizin bir an önce sağ salim kurtulması ve artık onca uyarılara rağmen alınmayan tedbirlerin alınması, denetimlerin de ciddiyetle yapılması, yanlışlara izin verilmemesi temennimizdir" ifadelerini kullandı.

"Giresun'daki maden ocaklarına soru önergelerim ve konuşmalarımla dikkat çektim"
Giresun'un da hemen her ilçesinde maden ocakları, HES'ler bulunduğuna dikkat çeken Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Doğamızın tahrip edilmemesi, sağlığımızın bozulmaması, canların gitmemesi, üzücü olaylar yaşanmaması için ilgili bakanlıklara  sorularımı sordum ve de konuşmalarımla gereken uyarıları yaptım" şeklinde bilgi aktardı.

Milletvekili Gezmiş'in konuşma metni ve soru önergeleri şöyle: “ Giresun Şebinkarahisar'da faaliyet gösteren bir maden şirketi "ÇED Gerekli Değildir" kararıyla devasa siyanür havuzları oluşturmuştur, bakanlık şirketin kapasitesini artırmasına seyirci kalmıştır. 18 Kasım 2021'de siyanür ve zehirli atıklarının depolandığı flotasyon tesislerinde havuzların patlaması sonucu baraj seti yıkılmış, tesisin altındaki dereye, Kılıçkaya Barajı'na, ardından Kelkit Irmağı vadisi boyunca yer alan tarım alanlarına atıklar yayılmıştı. Maden şirketine 12 milyon 71 bin para cezası uygulandı. Maden şirketinin faaliyetine son verildiği açıklanmış fakat faaliyetine devam etmektedir. Atık deposu patlayan şirketin bölgede kuracağı yeni atık depolama tesisi için yaptığı ÇED başvurusu bakanlıkça kabul edilmiştir. Şebinkarahisar'ın, tarım alanlarının ve su kaynaklarının zarar görmesine izin verilmemelidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bulancaklı
(15.02.2024 12:37 - #74243)
Vatandaş gibi konuşmak yerine Vekil gibi yasal eylemler yapıp ses getirseniz iyi olur
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.