Fiskobirlik’ten Kamuoyuna Açıklama! "Bunlar Yalan İddialardır"
Fiskobirlik’ten Kamuoyuna Açıklama! "Bunlar Yalan İddialardır"
Son zamanlarda Fiskobirlik hakkında kamuoyunda çeşitli kişi ve çevrelerce ortaya atılan iddialara karşı, kurumdan net bir açıklama geldi.
Fiskobirlik Yönetim Kurulu, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına detaylı bir bilgilendirme yaptı. Fiskobirlik, 4572 sayılı Kooperatifler Kanunu’na tabi, özerk bir kooperatif birliğidir. Bu doğrultuda, Birliğin en yetkili organı Genel Kurul, icra yetkisi ise Genel Kurul tarafından seçilen Yönetim Kuruluna aittir. Mevcut Yönetim Kurulu 1 Aralık 2007’den bu yana görevde olup, bu süreçte 6’sı seçimli olmak üzere toplam 18 Genel Kurul gerçekleştirilmiştir.
2007 yılında:
140 milyon dolar borçla devralınan,
Aylık 2-2.5 milyon dolar cari gideri bulunan,
Şekerbank’a olan borçları nedeniyle gayrimenkulleri icra yoluyla satışa çıkarılmış bir kurumdan;
2024 yılına gelindiğinde ise:
Tüm borçlarını kapatmış,
Üreticiden fındık alarak işleyen,
Nihai ürünleri hem yurtiçine hem yurtdışına satan,
Entegre tesislerini modernize eden,
Dev enerji ve depo yatırımları gerçekleştiren bir FİSKOBİRLİK ortaya çıkmıştır.
2024 Yatırımlarıyla Öne Çıkan Fiskobirlik
125 milyon TL yatırımla, Doğu Karadeniz’in en büyük GES projesini hayata geçirdi. İstanbul Tuzla’da, 200 milyon TL’lik yatırımla 4.000 m² kapalı alana sahip yeni depo inşa etti.
Son 10 yılda; Entegre Tesise bugünkü değeriyle 1 milyar TL, Fatsa F.T.S. Kooperatifine 30 milyon TL, Kocaali’ye 40 milyon TL, Giresun’a 40 milyon TL yatırım yaptı.
Borçsuz, Güçlü ve Üreten Bir Kurum
FİSKOBİRLİK’in:
SGK’ya veya vergi dairelerine borcu yoktur.
Çalışanlarına herhangi bir maaş veya hak ediş borcu bulunmamaktadır.
Üreticilere, bankalara veya kamu kurumlarına vadesi geçmiş borcu yoktur.
Ayrıca, ticari faaliyetleri gereği banka kredisi kullanılsa da; stoklar, cari alacaklar ve hazır değerler bu borçları karşılayabilecek güçtedir.
Giresun Üniversitesi ile Yaşanan Arazi Süreci
Giresun Üniversitesi’nin kurulmasında önemli katkı sağlayan Fiskobirlik, 53 dönümlük kıymetli arazisini üniversiteye cüzi bedelle vermiştir. Ancak 2011 yılından bu yana devam eden ve sonuçlanamayan takas görüşmeleri nedeniyle üniversitenin genişleme planları uygulamaya geçirilememiştir.
Fiskobirlik’in tutumu nettir: “Gayrimenkul değeri gözetilerek takas yapılsın.” Ancak bugüne kadar üniversite tarafından somut bir adım atılmamış, sadece basın açıklamaları yapılmıştır.
Fiskobirlik, arazi satışı, ekonomik yapısı ve idari kararları hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddialara karşı net tavır almıştır. Yönetim Kurulu, sadece Genel Kuruldan aldığı yetkiyle hareket etmekte, üreticilerin çıkarı doğrultusunda kararlar almaktadır.
Fiskobirlik, düzenli olarak Ticaret Bakanlığı müfettişleri ve bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından denetlenmekte; yapılan değerlendirmelerde yatırım yapılabilir ve pozitif büyüme eğiliminde bir kurum olarak notlandırılmaktadır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.