Fırtına köylerdeki fındık ağaçlarını da telef etti

ASAYİŞ (BLT) - Bülten | 26.11.2023 - 22:42, Güncelleme: 26.11.2023 - 22:42 6054+ kez okundu.
 

Fırtına köylerdeki fındık ağaçlarını da telef etti

Giresun’da fırtına ve sert rüzgar, fındık bahçelerine zarar verdi.
Fırtına köylerde fındık ve meyve ağaçlarını kökünden söktü. Fırtınaya rağmen köylerdeki bahçelerini yerinde görmeye giden vatandaşlar, kırılan ve sökülen ağaçlarını devrilen bölgelerden topladılar. Merkeze bağlı Çiçekli Çandır Yazlık ve bağlantılı köylerde, fırtınanın bahçelerde talan estirdiği, tespit edilirken, bu duruma üzülen vatandaşlar, "Fındık zaten rekolte azlığı nedeniyle belimiz bükmüştü. Fiyat beklenenin altında geldi. Neylerse Rab’bim güzel eyler. Kasım fırtınası da hem bahçelere hemde fındık ağaçlarına zarar verdi. Cana bir şey olmasın. Mevlam beterinden muhafaza eylesin” diye konuştular. Diğer taraftan Çiçekli köyünden emekli öğretmen Nadir Çelebi’de, fırtınanın köy evindeki Güneş enerji sisteme hasar verdiğini, bahçesindeki bazı fındık ağaçlarının etkili rüzgârdan devrildiğini söyledi. Eğitimci Bahadır Çelebi’de, Çiçekli Mahallesi, Cami yanından köydeki evlerine kadar olan yol kenarlarındaki bahçelerdeki fındık ağaçlarının onlarcasının rüzgar nedeniyle köklerinden sökülerek telef olduğunu ifade etti. Ayrıca köyde cami lojmanında da fırtına nedeniyle zarar meydana geldi.
Giresun’da fırtına ve sert rüzgar, fındık bahçelerine zarar verdi.

Fırtına köylerde fındık ve meyve ağaçlarını kökünden söktü. Fırtınaya rağmen köylerdeki bahçelerini yerinde görmeye giden vatandaşlar, kırılan ve sökülen ağaçlarını devrilen bölgelerden topladılar.

Merkeze bağlı Çiçekli Çandır Yazlık ve bağlantılı köylerde, fırtınanın bahçelerde talan estirdiği, tespit edilirken, bu duruma üzülen vatandaşlar, "Fındık zaten rekolte azlığı nedeniyle belimiz bükmüştü. Fiyat beklenenin altında geldi. Neylerse Rab’bim güzel eyler. Kasım fırtınası da hem bahçelere hemde fındık ağaçlarına zarar verdi. Cana bir şey olmasın. Mevlam beterinden muhafaza eylesin” diye konuştular.

Diğer taraftan Çiçekli köyünden emekli öğretmen Nadir Çelebi’de, fırtınanın köy evindeki Güneş enerji sisteme hasar verdiğini, bahçesindeki bazı fındık ağaçlarının etkili rüzgârdan devrildiğini söyledi.

Eğitimci Bahadır Çelebi’de, Çiçekli Mahallesi, Cami yanından köydeki evlerine kadar olan yol kenarlarındaki bahçelerdeki fındık ağaçlarının onlarcasının rüzgar nedeniyle köklerinden sökülerek telef olduğunu ifade etti.

Ayrıca köyde cami lojmanında da fırtına nedeniyle zarar meydana geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.