Fındık fiyatı dibe vurdu! Üretici isyanlarda...

GÜNDEM 15.11.2023 - 10:45, Güncelleme: 15.11.2023 - 10:45 5886+ kez okundu.
 

Fındık fiyatı dibe vurdu! Üretici isyanlarda...

Fındık fiyatlarının sezona 75 liradan başlamasının ardından hızla yükselişe geçen ve 120 lira bandına çıkan fındık fiyatı 98 liraya kadar gerileyerek dibe vurdu.
Sezonun bitmesinin ardından elinde az miktarda fındık bulunduran birçok üretici fiyatların yükselişe geçmesi için beklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde emeklilere özel 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlaması ile ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden mahrum bırakılması da üreticiye darbe atarken, fiyatların dibe vurması ile üreticilerin yaşadığı mağduriyet devam ediyor. Fiyatların yeniden yükselişe geçmesini bekleyen üreticiler her yıl aynı sıkıntıları çekmekten usandıklarını dile getirdiler.
Fındık fiyatlarının sezona 75 liradan başlamasının ardından hızla yükselişe geçen ve 120 lira bandına çıkan fındık fiyatı 98 liraya kadar gerileyerek dibe vurdu.

Sezonun bitmesinin ardından elinde az miktarda fındık bulunduran birçok üretici fiyatların yükselişe geçmesi için beklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde emeklilere özel 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlaması ile ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden mahrum bırakılması da üreticiye darbe atarken, fiyatların dibe vurması ile üreticilerin yaşadığı mağduriyet devam ediyor.

Fiyatların yeniden yükselişe geçmesini bekleyen üreticiler her yıl aynı sıkıntıları çekmekten usandıklarını dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.