Fındığı yok ama 'Kendisine özgü dövme fındık helvası' var!

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2023 - 10:46, Güncelleme: 22.11.2023 - 10:50 5180+ kez okundu.
 

Fındığı yok ama 'Kendisine özgü dövme fındık helvası' var!

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde fındık üretilmiyor ama kendisine özgü dövme fındık helvası bulunuyor.
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yapılan elde dövme fındık helvası, kış aylarında vücudu sıcak tutuyor ve enerji veriyor. Giresun’un fındık üretimi yapılmayan ilçelerinden birisi olan Şebinkarahisar’da çifte kavrulmuş Giresun kalite yağlı fındığından elde edilen dövme helvası geleneksel yöntemlerle havanda dibekle saatlerce dövülerek yapılıyor. Yüzde yüz fındıktan üretilen helvanın en büyük özelliğini diğer fındıklı helvalardan farklı kılan ve en az 8 saat özel bir kütük içerisinde dövülerek yapılması. Helva yapımı ile ilgili bilgi veren Mustafa Öner, bu helvanın bir yıl boyunca bozulmadan durabileceğini söyledi. Şebinkarahisar’a özgü fındık helvasının rağbet gören bir helva olduğunu kaydeden Öner, “Çifte kavrulmuş fındık kütükten oyma kovada en az 45 saat dövülerek öğütülüyor. Daha sonra bir kilogram fındığa 2 kilogram pudra şekeri ile karıştırılıyor. Daha sonra bu karışım 45 saat boyunca dövülmesi gerekiyor. Adeta bir enerji deposu olan fındık ezme helvası kışın da ilçemizde bol tüketilerek vücudu sıcak tutmaktadır" dedi.
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde fındık üretilmiyor ama kendisine özgü dövme fındık helvası bulunuyor.

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yapılan elde dövme fındık helvası, kış aylarında vücudu sıcak tutuyor ve enerji veriyor.
Giresun’un fındık üretimi yapılmayan ilçelerinden birisi olan Şebinkarahisar’da çifte kavrulmuş Giresun kalite yağlı fındığından elde edilen dövme helvası geleneksel yöntemlerle havanda dibekle saatlerce dövülerek yapılıyor.
Yüzde yüz fındıktan üretilen helvanın en büyük özelliğini diğer fındıklı helvalardan farklı kılan ve en az 8 saat özel bir kütük içerisinde dövülerek yapılması.
Helva yapımı ile ilgili bilgi veren Mustafa Öner, bu helvanın bir yıl boyunca bozulmadan durabileceğini söyledi. Şebinkarahisar’a özgü fındık helvasının rağbet gören bir helva olduğunu kaydeden Öner, “Çifte kavrulmuş fındık kütükten oyma kovada en az 45 saat dövülerek öğütülüyor. Daha sonra bir kilogram fındığa 2 kilogram pudra şekeri ile karıştırılıyor. Daha sonra bu karışım 45 saat boyunca dövülmesi gerekiyor. Adeta bir enerji deposu olan fındık ezme helvası kışın da ilçemizde bol tüketilerek vücudu sıcak tutmaktadır" dedi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.