Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
17 Haziran 2023 - 10:38

EÜ’de drapaj dersi sergisi gelenekselleşiyor

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu tarafından öğrencilerin eserlerinden oluşan “Atlantis Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı.

0 Okunma 0 Paylaşım
EÜ’de drapaj dersi sergisi gelenekselleşiyor

Bu yıl 2. düzenlenen serginin açılışı Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışa Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya, çalışanlar, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Resim önizlemesi

“Drapaj moda tasarım için çok değerli”

Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Drapaj, moda tasarımı için çok değerli ve öğrencilerimiz bunu en güzel şekilde kullandı. Sergimizin açılmasında emeği geçen tüm hocalarımıza, sektör temsilcilerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi Küratörü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef ise “Her birinin farklı hikâyesi bulunan tasarımlarımızda Atlantis temasına uygun renkler kullandık. Hazırladığımız sergide denim kumaşı ile yılın modasını yakaladık” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Sürdürülebilirlik teması korundu

“Atlantis” temalı ve su kıtlığına da dikkat çekilen sergi kapsamında oluşturulan eserlerde hem bir önceki yıldan kalan hem de özel sektörün geri dönüşüm amacıyla gönderdiği kumaşlar kullanıldı. Tasarımcıların, mitik öğelerden ilham alarak oluşturduğu hikâyeler salonda katılımcıların dikkatine sunuldu.

 

Kırşehir /Merkez
#izmir #yaşam #moda #tasarım

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!