Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 18°C
Bizi Takip Edin
09 Ekim 2026 - 09:38

EÜ ve Türk Kızılay hayat kurtaran iş birliği yaptı

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde, öğrencilerin toplumsal farkındalığını artırmak ve vatandaşların kan ihtiyacını karşılamak amacıyla kan bağışı standı kuruldu.

0 Okunma 0 Paylaşım
EÜ ve Türk Kızılay hayat kurtaran iş birliği yaptı

Standı ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş'tan kan merkezi çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Rektör Prof. Dr. Musa Alcı, "Kızılay ile iş birliğimiz pek çok alanda sürüyor.  Türk Kızılay, sosyal sorumluluk anlamında her zaman yanımızda oluyor" dedi.

Türk Kızılay iyilik tohumları ekiyor

Ege Üniversitesinin sadece bulunduğu şehre veya bölgeye değil, tüm Türkiye'ye hizmet verebilecek kapasitede ve nitelikte bir eğitim kurumu olduğunu dile getiren Dr. Barış Dolaş, "Geleceğin toplum liderlerinin, öğretmenlerinin, doktorlarının ve mühendislerinin yetiştiği bu noktada, hem kan bağışını kabul ediyor hem de bu önemli bilinci genç nesillere aşılıyoruz. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı’nın himayesinde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda öğrencilerimizle bir araya gelerek, her bir gencimizin gönlüne birer 'iyilik tohumu' ekmeyi amaçlıyoruz. Temennimiz, Ege Üniversitesi ve Türk Kızılay arasındaki bu güçlü birlikteliğin daima sürmesidir" diye konuştu.

Kaynak: Bülten.

Galeri

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!