Erkan Zandar; Dünya’da bu ürüne talep kalmadı!

EKONOMİ 26.04.2024 - 11:18, Güncelleme: 26.04.2024 - 11:18 2680 kez okundu.
 

Erkan Zandar; Dünya’da bu ürüne talep kalmadı!

Türkiye’de ihracatın en kıdemli sektörlerinden olan, emek yoğun sektörlerden deri ve deri mamulleri sektörü, yüksek enflasyon, hammadde ve işçilik maliyetlerindeki artış, buna karşın düşük döviz kurları nedeniyle zor bir süreçten geçerken, dünya genelinde talebinde olmaması yüzünden ihracattaki düşüşün derinleşmesine engel olamıyor.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, dünya genelinde deri ve deri mamulleri ürünlerine talep olmadığının altını çizdi. Zandar, “İthalatçılarda da para bitti, sipariş veren, fiyat teklifi soran kalmadı. Bedavaya versekte alan yok” diyerek deri ve deri mamulleri ihracatının içinde bulunduğu durumu özetledi.  Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği Mali Genel Kurul Toplantısında konuşan Zandar,  “Kimse sermayesini ürüne bağlamak istemiyor” diyen Zandar; “Pandemi sonrasında ithalatçılar bizlere normalin üzerinde sipariş verdiler. Küresel ekonomideki resesyon nedeniyle talep düştüğü için stoklarını eritemediler. İthalatçılar artık stok maliyetine katlanmak istemiyor, talep olmadığı ve finansman bulamadıkları için yeni sipariş vermiyorlar. Bu da ihracat gerçekleşmelerinde kendini gösteriyor” Ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ve post deri alt sektörlerini bünyesinde barındıran Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ihracat performansının Türkiye genelinden göreceli daha iyi olduğunu vurgulayan, EDMİB Başkanı Erkan Zandar, “EDMİB olarak İtalya, Kazakistan, Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan ve Türkiye’de Metaverse ortamında gerçekleştirdiğimiz sanal ve fiziki pazarlama faaliyetlerinin ihracatımızdaki düşüşün sınırlı kalmasında etkili olduğuna inanıyoruz. 2024 yılında da bütçemizin izin verdiği çerçevede pazarlama faaliyetlerimizi dijitalleşmeninde desteğiyle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.  Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, sektörde bozulan morallerin düzelmesi adına 2023 yılı mali genel kurul toplantısıyla, Deri İhracatının Yıldızları Ödül Törenini birleştirdi. 
Türkiye’de ihracatın en kıdemli sektörlerinden olan, emek yoğun sektörlerden deri ve deri mamulleri sektörü, yüksek enflasyon, hammadde ve işçilik maliyetlerindeki artış, buna karşın düşük döviz kurları nedeniyle zor bir süreçten geçerken, dünya genelinde talebinde olmaması yüzünden ihracattaki düşüşün derinleşmesine engel olamıyor.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, dünya genelinde deri ve deri mamulleri ürünlerine talep olmadığının altını çizdi. Zandar, “İthalatçılarda da para bitti, sipariş veren, fiyat teklifi soran kalmadı. Bedavaya versekte alan yok” diyerek deri ve deri mamulleri ihracatının içinde bulunduğu durumu özetledi. 

Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği Mali Genel Kurul Toplantısında konuşan Zandar,  “Kimse sermayesini ürüne bağlamak istemiyor” diyen Zandar; “Pandemi sonrasında ithalatçılar bizlere normalin üzerinde sipariş verdiler. Küresel ekonomideki resesyon nedeniyle talep düştüğü için stoklarını eritemediler. İthalatçılar artık stok maliyetine katlanmak istemiyor, talep olmadığı ve finansman bulamadıkları için yeni sipariş vermiyorlar. Bu da ihracat gerçekleşmelerinde kendini gösteriyor”

Ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ve post deri alt sektörlerini bünyesinde barındıran Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ihracat performansının Türkiye genelinden göreceli daha iyi olduğunu vurgulayan, EDMİB Başkanı Erkan Zandar, “EDMİB olarak İtalya, Kazakistan, Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan ve Türkiye’de Metaverse ortamında gerçekleştirdiğimiz sanal ve fiziki pazarlama faaliyetlerinin ihracatımızdaki düşüşün sınırlı kalmasında etkili olduğuna inanıyoruz. 2024 yılında da bütçemizin izin verdiği çerçevede pazarlama faaliyetlerimizi dijitalleşmeninde desteğiyle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, sektörde bozulan morallerin düzelmesi adına 2023 yılı mali genel kurul toplantısıyla, Deri İhracatının Yıldızları Ödül Törenini birleştirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.