Elvan Işık Gezmiş’ten Sert Eleştiri "Giresun Görmezden Geliniyor!"

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 04.07.2024 - 09:58, Güncelleme: 04.07.2024 - 10:30 8376+ kez okundu.
 

Elvan Işık Gezmiş’ten Sert Eleştiri "Giresun Görmezden Geliniyor!"

Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, yaptığı açıklamada Giresun’un karşı karşıya olduğu ekonomik ve sosyal sorunları meclis kürsüsünde gündeme taşıdı.
Gezmiş, Giresun’un kayıtlı nüfusunun 2 milyon olmasına rağmen, şehirde yaşayan nüfusun 500 bin civarında olduğunu belirtti. Özellikle genç nüfusun büyük kentlere göç etmesi nedeniyle işsizlik ve istihdam sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını ifade etti. AKP Hükümetine Eleştiri: "22 Yıldır Hiçbir İş Kolu Oluşturulmadı" Elvan Işık Gezmiş, AKP hükümetinin 22 yıldır Giresun’da hiçbir iş kolu oluşturmadığını ve mevcut fabrikaların da satıldığını vurguladı. "Bizim SEKA fabrikamız, ADEL’imiz ve Sunta fabrikamız vardı. Ormanların içindeki memleketimde kağıt fabrikaları, kalem fabrikaları neden kapatıldı?" diyerek tepkisini dile getirdi. Milletvekili Sayısındaki Azalma: "1950'lerde 8 Olan Milletvekili Sayımız Bugün 4" Giresun’un sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında her geçen gün geriye gittiğini belirten Gezmiş, ilin yatırım teşvik bölgeleri haritasında 5. bölgede yer almasının gelişmemişlik düzeyini açıkça gösterdiğini söyledi. "1950’lerde 8 olan milletvekili sayımız bugün maalesef 4. Bu da 70 yılda nüfusumuzun nasıl eridiğinin en çarpıcı ispatıdır," diyerek nüfus azalmasının altını çizdi. Ulaşım ve Altyapı Sorunları Giresun’un ulaşım sorunlarına da dikkat çeken Gezmiş, Karadeniz illerine yapılan çevre yolunun Giresun’a gelince durdurulduğunu belirtti. "Yaylarımız başlı başına bir turizm cenneti olabilecekken, sene oldu 2024 biz hala köylerimizin, yaylalarımızın yolu derdindeyiz, elektriğinin peşindeyiz," dedi. Doğal Yaşam Alanlarına Tehdit: "Giresun’un %85’inin Maden Sahası Olarak İlan Edilmesi Vatana İhanettir" Gezmiş, bölgede yapımı planlanan maden ocağı işletmeciliği ile Gelevera ve Harşit vadilerinin doğal yaşamının tehdit altında olduğunu söyledi. "Giresun’un %85’inin maden sahası olarak ilan edilmesi vatana memlekete ihanettir!" diyerek vahşi madenciliğe karşı çıktı. Fındık Üreticilerinin Sorunları Fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte üreticilerin gözlerinin hükümete çevrildiğini belirten Gezmiş, fındık fiyatlarının üretici birlikleriyle istişare edilerek belirlenmesi gerektiğini savundu. "TMO kuyrukları vatandaşımızı mağdur etmektedir. İlçelerde TMO alım noktaları oluşturulmalıdır," dedi. Elvan Işık Gezmiş’in Mesajı Elvan Işık Gezmiş, "Bizler, yaz gelir gurbetçilerimizle birlikte köylerimizde fındık hasatında buluşuruz. Şenlik zamanıdır bizde fındık zamanı. Her konuşmamda söylüyorum, fındık fiyatı üretici birlikleriyle istişare edilerek ve maliyetler hesaplanarak belirlenmelidir," diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, yaptığı açıklamada Giresun’un karşı karşıya olduğu ekonomik ve sosyal sorunları meclis kürsüsünde gündeme taşıdı.

Gezmiş, Giresun’un kayıtlı nüfusunun 2 milyon olmasına rağmen, şehirde yaşayan nüfusun 500 bin civarında olduğunu belirtti. Özellikle genç nüfusun büyük kentlere göç etmesi nedeniyle işsizlik ve istihdam sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını ifade etti.

AKP Hükümetine Eleştiri: "22 Yıldır Hiçbir İş Kolu Oluşturulmadı"

Elvan Işık Gezmiş, AKP hükümetinin 22 yıldır Giresun’da hiçbir iş kolu oluşturmadığını ve mevcut fabrikaların da satıldığını vurguladı. "Bizim SEKA fabrikamız, ADEL’imiz ve Sunta fabrikamız vardı. Ormanların içindeki memleketimde kağıt fabrikaları, kalem fabrikaları neden kapatıldı?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Milletvekili Sayısındaki Azalma: "1950'lerde 8 Olan Milletvekili Sayımız Bugün 4"

Giresun’un sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında her geçen gün geriye gittiğini belirten Gezmiş, ilin yatırım teşvik bölgeleri haritasında 5. bölgede yer almasının gelişmemişlik düzeyini açıkça gösterdiğini söyledi. "1950’lerde 8 olan milletvekili sayımız bugün maalesef 4. Bu da 70 yılda nüfusumuzun nasıl eridiğinin en çarpıcı ispatıdır," diyerek nüfus azalmasının altını çizdi.

Ulaşım ve Altyapı Sorunları

Giresun’un ulaşım sorunlarına da dikkat çeken Gezmiş, Karadeniz illerine yapılan çevre yolunun Giresun’a gelince durdurulduğunu belirtti. "Yaylarımız başlı başına bir turizm cenneti olabilecekken, sene oldu 2024 biz hala köylerimizin, yaylalarımızın yolu derdindeyiz, elektriğinin peşindeyiz," dedi.

Doğal Yaşam Alanlarına Tehdit: "Giresun’un %85’inin Maden Sahası Olarak İlan Edilmesi Vatana İhanettir"

Gezmiş, bölgede yapımı planlanan maden ocağı işletmeciliği ile Gelevera ve Harşit vadilerinin doğal yaşamının tehdit altında olduğunu söyledi. "Giresun’un %85’inin maden sahası olarak ilan edilmesi vatana memlekete ihanettir!" diyerek vahşi madenciliğe karşı çıktı.

Fındık Üreticilerinin Sorunları

Fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte üreticilerin gözlerinin hükümete çevrildiğini belirten Gezmiş, fındık fiyatlarının üretici birlikleriyle istişare edilerek belirlenmesi gerektiğini savundu. "TMO kuyrukları vatandaşımızı mağdur etmektedir. İlçelerde TMO alım noktaları oluşturulmalıdır," dedi.

Elvan Işık Gezmiş’in Mesajı

Elvan Işık Gezmiş, "Bizler, yaz gelir gurbetçilerimizle birlikte köylerimizde fındık hasatında buluşuruz. Şenlik zamanıdır bizde fındık zamanı. Her konuşmamda söylüyorum, fındık fiyatı üretici birlikleriyle istişare edilerek ve maliyetler hesaplanarak belirlenmelidir," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.