Dokuzoğul Hıdırellez Bahar Şenliği yeniden hayat buldu!

KÜLTÜR 12.05.2024 - 14:18, Güncelleme: 12.05.2024 - 14:28 8109+ kez okundu.
 

Dokuzoğul Hıdırellez Bahar Şenliği yeniden hayat buldu!

Giresun'un Bulancak İlçesi Eriklik Köyünde 'Dokuzoğul Hıdırellez ve Bahar Şenliği' havanın yağışlı olmasına rağmen gerçekleştirildi.
Dokuzoğul Şenlik Alanında gerçekleşen etkinlik, kaybolmakta olan kültürel değerlerimizi hayatın bir parçası haline getirmek, geleneksel şekliyle yaşatmak, gelecek nesillere intikalini sağlamak amacıyla uzun bir aradan sonra bu yıl, Bulancak Kaymakamlığı, Bulancak Belediyesi ve Eriklik Köyü Muhtarlığı tarafından organize edildi. Mehter Gösterisi ile başlayan etkinliklere Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 27. Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri Güngör Ayvaz ve Sefine Henden Peker, Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut, protokol üyeleri, davetliler ile köy halkı katıldı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, festivalin asıl amacının hem yıllardan beri gelen Dokuzoğul efsanesini yaşatmak hem de vatandaşları bir arada tutmak olduğunu söyledi. Kaymakam Ünal Koç ise, katılımcılara teşekkür ederek, "Uzun bir aradan sonra tekrardan bu şenliğimizi burada gerçekleştiriyoruz. Köy Muhtarımız bizi ziyaret etti daha önce biz burada şenlik yapıyorduk fakat araya pandeminin vs. Sebeblerin girmesinden dolayı ara vermiştik dedi. belediye başkanımız, muhtarımız, milli eğitim müdürümüz bir araya gelerek burada şenlik yapmaya karar verdik. Hava yağmurlu ama güzel bir hava çünkü yağmurlu hava berekettir. Bizim buralar havası yağmurludur. İnşallah hep yağmur yapsın bereket olsun. Bu şenliklerimizi geçmişten alıp geleceğe taşımak istiyoruz. Çünkü bizim kültürel mirasımız Orta Asya'dan bu yana gelen bahar şenlikleri bizim mirasımız. Onları geleceğe aktarmak da bizim en büyük görevimizdir" dedi. Kaymakam Koç anneler günü nedeniyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutlarken, köyün en yaşlı ve en genç annesine hediyeler verildi. Daha sonra Alaşağı Durmuş ve ekibi tarafından Giresun karşılaması gösterisine Kaymakam Ünal Koç, Milletvekili Kadir Aydın, Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut'ta eşlik etti. Şenliğe katılan vatandaşlarda alanda karşılama oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Cumartesi akşamı hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyen Şenlik Ateşi ve Havai fişek gösterisi ise akşam saatlerinde gerçekleşecek. Şenlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yıl boyunca açmış olduğu kurslarda üretilen ürünler sergilenirken, Halk oyunları gösterisi, Türk Halk Müziği korosu konseri katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı. Vatndaşlar Dokuzoğul kutlamalarına özgü Dokuzoğul Türbesi ziyaretini ziyaret ederek dualar etti.
Giresun'un Bulancak İlçesi Eriklik Köyünde 'Dokuzoğul Hıdırellez ve Bahar Şenliği' havanın yağışlı olmasına rağmen gerçekleştirildi.

Dokuzoğul Şenlik Alanında gerçekleşen etkinlik, kaybolmakta olan kültürel değerlerimizi hayatın bir parçası haline getirmek, geleneksel şekliyle yaşatmak, gelecek nesillere intikalini sağlamak amacıyla uzun bir aradan sonra bu yıl, Bulancak Kaymakamlığı, Bulancak Belediyesi ve Eriklik Köyü Muhtarlığı tarafından organize edildi.

Mehter Gösterisi ile başlayan etkinliklere Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 27. Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri Güngör Ayvaz ve Sefine Henden Peker, Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut, protokol üyeleri, davetliler ile köy halkı katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, festivalin asıl amacının hem yıllardan beri gelen Dokuzoğul efsanesini yaşatmak hem de vatandaşları bir arada tutmak olduğunu söyledi.

Kaymakam Ünal Koç ise, katılımcılara teşekkür ederek, "Uzun bir aradan sonra tekrardan bu şenliğimizi burada gerçekleştiriyoruz. Köy Muhtarımız bizi ziyaret etti daha önce biz burada şenlik yapıyorduk fakat araya pandeminin vs. Sebeblerin girmesinden dolayı ara vermiştik dedi. belediye başkanımız, muhtarımız, milli eğitim müdürümüz bir araya gelerek burada şenlik yapmaya karar verdik. Hava yağmurlu ama güzel bir hava çünkü yağmurlu hava berekettir. Bizim buralar havası yağmurludur. İnşallah hep yağmur yapsın bereket olsun. Bu şenliklerimizi geçmişten alıp geleceğe taşımak istiyoruz. Çünkü bizim kültürel mirasımız Orta Asya'dan bu yana gelen bahar şenlikleri bizim mirasımız. Onları geleceğe aktarmak da bizim en büyük görevimizdir" dedi.

Kaymakam Koç anneler günü nedeniyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutlarken, köyün en yaşlı ve en genç annesine hediyeler verildi.

Daha sonra Alaşağı Durmuş ve ekibi tarafından Giresun karşılaması gösterisine Kaymakam Ünal Koç, Milletvekili Kadir Aydın, Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut'ta eşlik etti.

Şenliğe katılan vatandaşlarda alanda karşılama oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler.

Cumartesi akşamı hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyen Şenlik Ateşi ve Havai fişek gösterisi ise akşam saatlerinde gerçekleşecek.

Şenlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yıl boyunca açmış olduğu kurslarda üretilen ürünler sergilenirken, Halk oyunları gösterisi, Türk Halk Müziği korosu konseri katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Vatndaşlar Dokuzoğul kutlamalarına özgü Dokuzoğul Türbesi ziyaretini ziyaret ederek dualar etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.