Dikkat! Resmî Yazışmalarda Hatalı Kullanılan 105 Kelime Açıklandı!

GÜNDEM 10.05.2024 - 21:55, Güncelleme: 10.05.2024 - 21:55 4448+ kez okundu.
 

Dikkat! Resmî Yazışmalarda Hatalı Kullanılan 105 Kelime Açıklandı!

T.C. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, resmî yazışmalarda en çok hata yapılan 105 kelimeyi kamuoyuyla paylaştı.
Bu kelimelerin doğru yazılışları ve anlamları da listede yer alıyor. Hatalı kullanılan kelimelerden bazıları şunlar: Ünüverste: Doğrusu "Üniversite" Tahüt: Doğrusu "Taahhüt" Yanlız: Doğrusu "Yalnız" Yalnış: Doğrusu "Yanlış" Rakkam: Doğrusu "Rakam" Taktir: Doğrusu "Takdir" Sipiker: Doğrusu "Spiker" Tastik: Doğrusu "Tespiti" Parakende: Doğrusu "Perakende" Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, bu kelimelerin doğru yazılışlarının bilinmesi ve resmi yazışmalarda özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Doğru kelime kullanımı, resmi yazışmaların daha anlaşılır ve profesyonel olmasını sağlayacaktır. Listede yer alan diğer kelimeler ve doğru yazılışları için T.C. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu haber, resmi yazışmalarda hata yapmaktan kaçınmak isteyen herkes için önemlidir. Doğru kelime kullanımı, resmi yazışmaların daha anlaşılır ve profesyonel olmasını sağlayarak kamu kurumları ile olan iletişiminizi kolaylaştıracaktır.  
T.C. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, resmî yazışmalarda en çok hata yapılan 105 kelimeyi kamuoyuyla paylaştı.

Bu kelimelerin doğru yazılışları ve anlamları da listede yer alıyor.

Hatalı kullanılan kelimelerden bazıları şunlar:

  • Ünüverste: Doğrusu "Üniversite"
  • Tahüt: Doğrusu "Taahhüt"
  • Yanlız: Doğrusu "Yalnız"
  • Yalnış: Doğrusu "Yanlış"
  • Rakkam: Doğrusu "Rakam"
  • Taktir: Doğrusu "Takdir"
  • Sipiker: Doğrusu "Spiker"
  • Tastik: Doğrusu "Tespiti"
  • Parakende: Doğrusu "Perakende"

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, bu kelimelerin doğru yazılışlarının bilinmesi ve resmi yazışmalarda özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Doğru kelime kullanımı, resmi yazışmaların daha anlaşılır ve profesyonel olmasını sağlayacaktır.

Listede yer alan diğer kelimeler ve doğru yazılışları için T.C. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber, resmi yazışmalarda hata yapmaktan kaçınmak isteyen herkes için önemlidir. Doğru kelime kullanımı, resmi yazışmaların daha anlaşılır ve profesyonel olmasını sağlayarak kamu kurumları ile olan iletişiminizi kolaylaştıracaktır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.