DEÜ’den Spor Bilimlerine Üç Yeni Yatırım!

EĞİTİM 11.02.2024 - 16:44, Güncelleme: 11.02.2024 - 16:44 11487+ kez okundu.
 

DEÜ’den Spor Bilimlerine Üç Yeni Yatırım!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu alandaki yatırımlarına yenilerini ekledi.
İzmir geneline yayılan yerleşkeleriyle kentle bütünleşik bir yapıda olan DEÜ, spor ekosisteminin önemli yatırımlarını barındıran Seferihisar ilçesinde üç yeni araştırma laboratuvarının açılışını yaptı. İlçede bulunan Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine kazandırılan, hem bireysel hem de takım sporcularına yönelik kapsamlı performans analizi ve araştırma hizmetleri sağlayacak olan İnsan Performans, İzokinetik ve Spor Biyomekaniği laboratuvarlarının açılış törenine; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Seferihisar İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Abdülkadir Şimşek, Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Onur Hakoğlu, DEÜ Üst Yönetimi, DEÜ akademik ve idari kadrosu, öğrenciler ve DEÜ sporcuları katıldı. Kapsamlı analizler ortaya koyacak Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine son teknolojik altyapıyla kazandırılan laboratuvarların, Türkiye’de bu alandaki sayılı laboratuvarlardan olduğunu vurguladı. Rektör Hotar, “Bilim ve sağlığın bir arada olduğu, özellikle topluma ve spor camiasına ciddi yansımaların olacağı merkezimizin açılışında bir aradayız. Spordaki yükselişi ve başarılarıyla dikkat çeken Araştırma Üniversitemiz, spor bilimleri ve sporcu sağlığı uygulamalarında kat ettiği mesafenin bir nişanesi olarak, aynı zamanda bilimin ışığında sağlıklı bir toplum için atılan adımların somut bir göstergesi olan 3 yeni araştırma laboratuvarımızı spor camiasıyla paylaşmaktan mutluluk duymaktadır” dedi. Rektör Hotar, “ Sporcuların bilimsel çıktılar ışığında performanslarını ölçme, eksiklerini belirleyerek geliştirme ve sağlıklı kalmalarını sağlayacak laboratuvarlarımızın kurulmasındaki tensipleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, emeği geçen tüm hocalarımıza, idari personelimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor; yeni hizmet birimlerimizin Üniversitemize, spor camiasına, öğrencilerimize ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu alandaki yatırımlarına yenilerini ekledi.

İzmir geneline yayılan yerleşkeleriyle kentle bütünleşik bir yapıda olan DEÜ, spor ekosisteminin önemli yatırımlarını barındıran Seferihisar ilçesinde üç yeni araştırma laboratuvarının açılışını yaptı. İlçede bulunan Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine kazandırılan, hem bireysel hem de takım sporcularına yönelik kapsamlı performans analizi ve araştırma hizmetleri sağlayacak olan İnsan Performans, İzokinetik ve Spor Biyomekaniği laboratuvarlarının açılış törenine; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Seferihisar İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Abdülkadir Şimşek, Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Onur Hakoğlu, DEÜ Üst Yönetimi, DEÜ akademik ve idari kadrosu, öğrenciler ve DEÜ sporcuları katıldı.

Kapsamlı analizler ortaya koyacak

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine son teknolojik altyapıyla kazandırılan laboratuvarların, Türkiye’de bu alandaki sayılı laboratuvarlardan olduğunu vurguladı. Rektör Hotar, “Bilim ve sağlığın bir arada olduğu, özellikle topluma ve spor camiasına ciddi yansımaların olacağı merkezimizin açılışında bir aradayız. Spordaki yükselişi ve başarılarıyla dikkat çeken Araştırma Üniversitemiz, spor bilimleri ve sporcu sağlığı uygulamalarında kat ettiği mesafenin bir nişanesi olarak, aynı zamanda bilimin ışığında sağlıklı bir toplum için atılan adımların somut bir göstergesi olan 3 yeni araştırma laboratuvarımızı spor camiasıyla paylaşmaktan mutluluk duymaktadır” dedi.

Rektör Hotar, “ Sporcuların bilimsel çıktılar ışığında performanslarını ölçme, eksiklerini belirleyerek geliştirme ve sağlıklı kalmalarını sağlayacak laboratuvarlarımızın kurulmasındaki tensipleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, emeği geçen tüm hocalarımıza, idari personelimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor; yeni hizmet birimlerimizin Üniversitemize, spor camiasına, öğrencilerimize ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.