Çiftçi fındıktan, Ekim ayında 10 TL zarar etti!

EKONOMİ 31.10.2023 - 12:38, Güncelleme: 31.10.2023 - 12:38 13720+ kez okundu.
 

Çiftçi fındıktan, Ekim ayında 10 TL zarar etti!

Fındık fiyatlarında son durum… Serbest piyasada, TMO, Fiskobirlik ve Tarım Kredi Kooperatifi’nde fındık fiyatı ne kadar? 31 Ekim Salı günü fındık fiyatı… Serbest piyasa, TMO, Fiskobirlik ve Tarım Kredi Kooperatifi fındığı ne kadara alıyor, kaç randıman fındık ne kadar? İşte cevabı…
Fındık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Sektör içi kaynaklardan alınan bilgiye göre, fındık fiyatlarının yılbaşına kadar düşüş seyrini devam ettireceği bildirildi. Ocak 2024 itibariyle fındık fiyatlarının yükselişe geçeceği ve üreticinin aradığı fiyatı bulabileceği dile getirildi. Fındık manavlarının, ellerindeki mevcut sermayeleriyle fındık alımı yaptıklarını, ancak ellerindeki fındığı tutmak yerine piyasaya sürdükleri için fındık fiyatlarında dalgalanma yaşadığını ifade ettiler. 1 ayda üreticinin zararı 10 TL Son 1 aylık fındık fiyatlarını ele aldığımızda, Fındık son 30 günde 10 TL değer kaybettiği görülüyor. Ekim ayı başında fındığını satan üretici ile Ekim sonunda fındığını satan üreticinin 10 TL gibi fark oluştuğu gözlemleniyor. Fındığa serbest piyasada en yüksek fiyatı Tarım Kredi Kooperatifi verdi. İşte, fındık piyasasının güncel durumu; Serbest Piyasada Fındık Fiyatı ( Giresun için) Giresun kalite fındık için kilogram başına: 98 - 100 TL/Kg. (randıman farkına göre) Çakıldak fındık için kilogram başına: 92 - 95 TL/Kg.  (randıman farkına göre) Levant kalite fındık için kilogram başına: 92 – 95 TL/Kg.  (randıman farkına göre) Fiskobirlik  Fındık Fiyatı (  Giresun Kalite – Kara/Sivri) Yağlı Fındık 96.00 – 107.52 TL arası işlem görürken (randıman farkına göre) Kara ve Sivri Fındık 91.00 – 101.90 TL arası işlem görmektedir.  Tarım Kredi Kooperatifi (Sadece Kooperatif üyelerinden alıyor) Yağlı Fındık 112 – 121 TL arası işlem görüyor (randıman farkına göre)
Fındık fiyatlarında son durum… Serbest piyasada, TMO, Fiskobirlik ve Tarım Kredi Kooperatifi’nde fındık fiyatı ne kadar? 31 Ekim Salı günü fındık fiyatı… Serbest piyasa, TMO, Fiskobirlik ve Tarım Kredi Kooperatifi fındığı ne kadara alıyor, kaç randıman fındık ne kadar? İşte cevabı…

Fındık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Sektör içi kaynaklardan alınan bilgiye göre, fındık fiyatlarının yılbaşına kadar düşüş seyrini devam ettireceği bildirildi. Ocak 2024 itibariyle fındık fiyatlarının yükselişe geçeceği ve üreticinin aradığı fiyatı bulabileceği dile getirildi. Fındık manavlarının, ellerindeki mevcut sermayeleriyle fındık alımı yaptıklarını, ancak ellerindeki fındığı tutmak yerine piyasaya sürdükleri için fındık fiyatlarında dalgalanma yaşadığını ifade ettiler.

1 ayda üreticinin zararı 10 TL
Son 1 aylık fındık fiyatlarını ele aldığımızda, Fındık son 30 günde 10 TL değer kaybettiği görülüyor. Ekim ayı başında fındığını satan üretici ile Ekim sonunda fındığını satan üreticinin 10 TL gibi fark oluştuğu gözlemleniyor.

Fındığa serbest piyasada en yüksek fiyatı Tarım Kredi Kooperatifi verdi.

İşte, fındık piyasasının güncel durumu;

Serbest Piyasada Fındık Fiyatı ( Giresun için)

  • Giresun kalite fındık için kilogram başına: 98 - 100 TL/Kg. (randıman farkına göre)
  • Çakıldak fındık için kilogram başına: 92 - 95 TL/Kg.  (randıman farkına göre)
  • Levant kalite fındık için kilogram başına: 92 – 95 TL/Kg.  (randıman farkına göre)

Fiskobirlik  Fındık Fiyatı (  Giresun Kalite – Kara/Sivri)

  • Yağlı Fındık 96.00 – 107.52 TL arası işlem görürken (randıman farkına göre)
  • Kara ve Sivri Fındık 91.00 – 101.90 TL arası işlem görmektedir. 

Tarım Kredi Kooperatifi (Sadece Kooperatif üyelerinden alıyor)

  • Yağlı Fındık 112 – 121 TL arası işlem görüyor (randıman farkına göre)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.