22. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'nin bu akşamki konuğu İstanbulimpro: 'Olay Rusya'da Geçiyor' olacak!

SANAT 24.05.2023 - 13:40, Güncelleme: 24.05.2023 - 14:24 22258+ kez okundu.
 

22. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'nin bu akşamki konuğu İstanbulimpro: 'Olay Rusya'da Geçiyor' olacak!

İstanbul’da yaptıkları işlerle adından sıkça söz ettiren özel tiyatro ekibi ‘İstanbulimpro’ bu akşam 22. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nde Bulancaklı tiyatro severle bir araya geliyor.
İstanbulimpro, doğaçlama tiyatro tekniklerini ustalıkla kullanarak, Tiyatro tarihinin en önemli isimlerinden Anton Çehov’un yazmadığı ama yazması muhtemel olayları, ‘Cehovyen’ bir dille tiyatro severlerin beğenisine sunuyor. ‘Olay Rusya’da Geçiyor’ neyi anlatıyor?  İstanbulimpro, Türkiye'de daha önce denenmemiş bir formatla seyirci karşısında. "Olay Rusya'da Geçiyor" doğaçlama performansında oyuncular, Anton Çehov'un yazmadığı oyunları Çehovyen bir atmosferde, Çehovyen karakterlerle seyircinin gözleri önünde sahnede yaratıyor. Çok Çehovyen Bir Proje… “Bugünümüz harika, her şey mükemmel, hikâye bitti. Zaten bu topraklarda hayat hiçbir zaman o kadar da kötü olmamıştı, çok süper bir topraklarda yaşıyoruz. Dolayısıyla anlatacak hikâye de bulamıyoruz, bulsak içimize atıyoruz, o kadar hisliyiz. Bunun için biz de yönümüzü 19. Yüzyıl Rusya’sına döndük. Anton Çehov’un yuvarlak gözlüklerinin arkasından Çarlık Rusya’ya bakmak için sahneye çıkıyoruz. Her oyun farklı, hiçbir oyunun bizimle alakası yok. İnsanlar Rusya’da yüz küsur yıl önce neler çekiyormuş görmek isteyen gelsin de ibret alsın. Müzikli, acıklı, güldürülü doğaçlama ve bu sefer dekorlu ve kostümlü.” Tür: Deneysel & Absürd Süre: 150 dakika Perde: 2 Tarih: 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 20.00 Yer: Bulancak Kütüphanesi 75. Yıl Tiyatro Salonu 22. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri oyun programı: 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.00 Trabzon Devlet Tiyatrosu "Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor" 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 20.00 Karma Sahne "Bay Z." 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 20.00 Medya Sanat Evi "Bir Masal Ya Da Gerçek" Biletlere Özen Kitap Evi'nden ulaşılabilir veya oyun fuaye alanından temin edebilirsiniz.
İstanbul’da yaptıkları işlerle adından sıkça söz ettiren özel tiyatro ekibi ‘İstanbulimpro’ bu akşam 22. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nde Bulancaklı tiyatro severle bir araya geliyor.

İstanbulimpro, doğaçlama tiyatro tekniklerini ustalıkla kullanarak, Tiyatro tarihinin en önemli isimlerinden Anton Çehov’un yazmadığı ama yazması muhtemel olayları, ‘Cehovyen’ bir dille tiyatro severlerin beğenisine sunuyor.



‘Olay Rusya’da Geçiyor’ neyi anlatıyor?
 İstanbulimpro, Türkiye'de daha önce denenmemiş bir formatla seyirci karşısında. "Olay Rusya'da Geçiyor" doğaçlama performansında oyuncular, Anton Çehov'un yazmadığı oyunları Çehovyen bir atmosferde, Çehovyen karakterlerle seyircinin gözleri önünde sahnede yaratıyor.



Çok Çehovyen Bir Proje…

“Bugünümüz harika, her şey mükemmel, hikâye bitti. Zaten bu topraklarda hayat hiçbir zaman o kadar da kötü olmamıştı, çok süper bir topraklarda yaşıyoruz. Dolayısıyla anlatacak hikâye de bulamıyoruz, bulsak içimize atıyoruz, o kadar hisliyiz. Bunun için biz de yönümüzü 19. Yüzyıl Rusya’sına döndük. Anton Çehov’un yuvarlak gözlüklerinin arkasından Çarlık Rusya’ya bakmak için sahneye çıkıyoruz. Her oyun farklı, hiçbir oyunun bizimle alakası yok. İnsanlar Rusya’da yüz küsur yıl önce neler çekiyormuş görmek isteyen gelsin de ibret alsın. Müzikli, acıklı, güldürülü doğaçlama ve bu sefer dekorlu ve kostümlü.”

Tür: Deneysel & Absürd
Süre: 150 dakika
Perde: 2
Tarih: 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 20.00
Yer: Bulancak Kütüphanesi 75. Yıl Tiyatro Salonu

22. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri oyun programı:

25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.00 Trabzon Devlet Tiyatrosu "Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor"

26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 20.00 Karma Sahne "Bay Z."

27 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 20.00 Medya Sanat Evi "Bir Masal Ya Da Gerçek"

Biletlere Özen Kitap Evi'nden ulaşılabilir veya oyun fuaye alanından temin edebilirsiniz.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.