2023 Kamu Personeli Alım İlanları: Hangi Kurumlar Personel Alacak?

GÜNDEM 09.10.2023 - 10:09, Güncelleme: 09.10.2023 - 10:09 14344+ kez okundu.
 

2023 Kamu Personeli Alım İlanları: Hangi Kurumlar Personel Alacak?

Kamu kurumlarında çalışmak, birçok kişi için kariyer hedeflerinden biridir. Kamu personeli olmak, düzenli bir gelire sahip olmak gibi avantajlar sunar.
2023 yılında da kamu kurumları tarafından çok sayıda personel alımı yapılacak. Bu alımlar, kamu personeli olmak isteyenler için önemli bir fırsat. Hangi kurumlar personel alacak? 2023 yılında kamu personeli alımı yapacak olan kurumlar arasında şunlar yer alıyor: Devlet kurumları: İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Ayrıntılı bilgi için tıklayınız… Kurum dışı kamu işçisi alım ilanları: Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Elektrik Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Şehirlerarası Yolcular Otobüsleri Birliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Üniversiteler Kamu Memuru Alımı ilanları için tıklayınız… Kurum Dışı Kamu İşçi İlanları için tıklayınız… Personel alımı başvuru şartları Kamu personeli alım başvuru şartları, kurum ve unvana göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak aranan şartlar şunlardır: T.C. vatandaşı olmak Kamu haklarından mahrum bulunmamak Askerlik ile ilişiği olmamak En az ilköğretim mezunu olmak Aranan niteliklere sahip olmak Personel alımı başvuru tarihleri Kamu kurumları tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarında başvuru tarihleri belirtilmektedir. Genellikle başvurular, ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde yapılmaktadır. Personel alımı başvuru nasıl yapılır? Kamu kurumları tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarında başvuru şekli belirtilmektedir. Genellikle başvurular, e-Devlet üzerinden veya kurumun internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. 2023 kamu personeli alım ilanları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili kurumların internet sitelerini ve kariyer portallarını takip edebilirsiniz.
Kamu kurumlarında çalışmak, birçok kişi için kariyer hedeflerinden biridir. Kamu personeli olmak, düzenli bir gelire sahip olmak gibi avantajlar sunar.

2023 yılında da kamu kurumları tarafından çok sayıda personel alımı yapılacak. Bu alımlar, kamu personeli olmak isteyenler için önemli bir fırsat. Hangi kurumlar personel alacak? 2023 yılında kamu personeli alımı yapacak olan kurumlar arasında şunlar yer alıyor:

Devlet kurumları: İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…

Kurum dışı kamu işçisi alım ilanları: Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Elektrik Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Şehirlerarası Yolcular Otobüsleri Birliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Üniversiteler

Kamu Memuru Alımı ilanları için tıklayınız…

Kurum Dışı Kamu İşçi İlanları için tıklayınız…

Personel alımı başvuru şartları

Kamu personeli alım başvuru şartları, kurum ve unvana göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak aranan şartlar şunlardır:

T.C. vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Askerlik ile ilişiği olmamak

En az ilköğretim mezunu olmak

Aranan niteliklere sahip olmak

Personel alımı başvuru tarihleri

Kamu kurumları tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarında başvuru tarihleri belirtilmektedir. Genellikle başvurular, ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde yapılmaktadır.

Personel alımı başvuru nasıl yapılır?

Kamu kurumları tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarında başvuru şekli belirtilmektedir. Genellikle başvurular, e-Devlet üzerinden veya kurumun internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

2023 kamu personeli alım ilanları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili kurumların internet sitelerini ve kariyer portallarını takip edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.