16. Giresun Günlerine yoğun ilgi!

KÜLTÜR 09.12.2023 - 14:32, Güncelleme: 09.12.2023 - 15:00 10795+ kez okundu.
 

16. Giresun Günlerine yoğun ilgi!

Giresun Federasyonu tarafından organize edilen 16. Giresun Günleri bu yıl, 7-10 Aralık tarihlerinde Atatürk Havalimanı sahasında gerçekleştiriliyor. 16. Giresun Günleri, siyaset, spor, sanat ve iş dünyasını bir araya getirdi.
Giresun Kültürünü yansıtan ürünlerin sergilendiği ve her ilçenin kendi yerel ürünlerini tanıtabileceği ve sunumlar yapabildiği 16. Giresun Günleri’nde birbirinden lezzetli ürünler ve el emeği göz nuru eserler sergileniyor. Fındık, fındık ezmesi, Karadeniz yöresine özgü peynirler, Görele pidesi, karalahana çorbası gibi birçok yöresel lezzetin yanı sıra, kadınlar tarafından özenle yapılan el işleri ve geleneksel kıyafetler de ziyaretçilere tanıtılıyor. Giresun Valiliği ve ilçe belediyeleri de etkinliğe katkı sağlamak adına özel stantlar açarak, bölgenin turistik güzelliklerini gösteren görsellerle tanıtım yapıyor. Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Tanıtım Günleri'nin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önceki tanıtım günlerinde katılım rekoru Giresun günlerinde oldu. Bu rekoru kırmak istiyoruz. Etkinliğimizde, Giresun'un 16 ilçesine ait değerler tanıtılacak. Misafirlerimiz, etkinlik alanında şehrimizin yöresel lezzetleriyle buluşacaklar. Ana teması halk oyunları olan 16. Giresun Günleri'nde, Giresun ve İstanbul'dan davet edilen halk oyunları ekiplerimiz de sahne alacak. Bu coşku ve heyecan dolu etkinlikte sadece Giresunlu sanatçılarımıza yer veriyoruz. İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz için her zaman en iyi etkinliği gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hemşehrilerimizin komşularını da yanlarına alarak bu güzel etkinliğimize katılmalarını ve hep birlikte memleket havasını solumalarını, coşkulu bir şekilde güzel zamanlar geçirmelerini bekliyoruz" dedi. Giresun Günleri’nin açılışına gelenler arasında Giresunlu hemşerimiz ve Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletveki Ali Temur, Pirazizli hemşerimiz ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ve meclis üyeleri, Fiskobirlik Başkan Vekili Lütfi Bayraktar, İstanbul İlçeleri Belediye Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Karakaya 16. Giresun Günlerine katılan isimler arasındaydı. Tanıtım günleri boyunca birçok konser, gösteri ve etkinlik düzenlenecek ve bu renkli etkinlikler 10 Aralık tarihine kadar devam edecek. Giresun Günleri, ziyaretçilere yöresel lezzetlerin tadına varma ve geleneksel kültürlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor.    
Giresun Federasyonu tarafından organize edilen 16. Giresun Günleri bu yıl, 7-10 Aralık tarihlerinde Atatürk Havalimanı sahasında gerçekleştiriliyor. 16. Giresun Günleri, siyaset, spor, sanat ve iş dünyasını bir araya getirdi.

Giresun Kültürünü yansıtan ürünlerin sergilendiği ve her ilçenin kendi yerel ürünlerini tanıtabileceği ve sunumlar yapabildiği 16. Giresun Günleri’nde birbirinden lezzetli ürünler ve el emeği göz nuru eserler sergileniyor.

Fındık, fındık ezmesi, Karadeniz yöresine özgü peynirler, Görele pidesi, karalahana çorbası gibi birçok yöresel lezzetin yanı sıra, kadınlar tarafından özenle yapılan el işleri ve geleneksel kıyafetler de ziyaretçilere tanıtılıyor. Giresun Valiliği ve ilçe belediyeleri de etkinliğe katkı sağlamak adına özel stantlar açarak, bölgenin turistik güzelliklerini gösteren görsellerle tanıtım yapıyor.

Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Tanıtım Günleri'nin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önceki tanıtım günlerinde katılım rekoru Giresun günlerinde oldu. Bu rekoru kırmak istiyoruz. Etkinliğimizde, Giresun'un 16 ilçesine ait değerler tanıtılacak. Misafirlerimiz, etkinlik alanında şehrimizin yöresel lezzetleriyle buluşacaklar. Ana teması halk oyunları olan 16. Giresun Günleri'nde, Giresun ve İstanbul'dan davet edilen halk oyunları ekiplerimiz de sahne alacak. Bu coşku ve heyecan dolu etkinlikte sadece Giresunlu sanatçılarımıza yer veriyoruz. İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz için her zaman en iyi etkinliği gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hemşehrilerimizin komşularını da yanlarına alarak bu güzel etkinliğimize katılmalarını ve hep birlikte memleket havasını solumalarını, coşkulu bir şekilde güzel zamanlar geçirmelerini bekliyoruz" dedi.

Giresun Günleri’nin açılışına gelenler arasında Giresunlu hemşerimiz ve Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletveki Ali Temur, Pirazizli hemşerimiz ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ve meclis üyeleri, Fiskobirlik Başkan Vekili Lütfi Bayraktar, İstanbul İlçeleri Belediye Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Karakaya 16. Giresun Günlerine katılan isimler arasındaydı.

Tanıtım günleri boyunca birçok konser, gösteri ve etkinlik düzenlenecek ve bu renkli etkinlikler 10 Aralık tarihine kadar devam edecek. Giresun Günleri, ziyaretçilere yöresel lezzetlerin tadına varma ve geleneksel kültürlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor.




 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.