Manisa’da 6. kalıpçılık zirvesi gerçekleşti

EKONOMİ 27.04.2024 - 11:01, Güncelleme: 27.04.2024 - 11:01 2993 kez okundu.
 

Manisa’da 6. kalıpçılık zirvesi gerçekleşti

Türkiye’nin en önemli kalıpçılık üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Derneği (MAKİM) tarafından Yunusemre Millet Çarşısı’nda 6. Kalıpçılık Zirvesi ‘Otomasyon ve Mobilite’ temasıyla düzenlendi.
Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan,    MAKİM olarak çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Arslan, “Derneğimiz Türkiye’deki 2 kalıpçılık derneğinden biridir. Sadece Manisa’dan üye kabul ediyoruz. 64 tane sanayicimiz var. Buralarda 4 bine yakın çalışan var. Yer olsa, daha fazla üretim yapacaklar ancak yer yok. Türkiye beyaz eşya sektöründe dünyada 2, Avrupa’da ise birinci sıradadır. Manisa ise Türkiye’de 1. sıradadır. Bu Manisa’nın başarısıdır, Türkiye’nin başarısıdır. Beyaz eşyadaki başarıda kalıpçıların uzmanlığı yadsınamaz. Herkes şunu çok iyi biliyor ki üretimi ana damarı, ana unsuru kalıpçılıktır. Eğer kalıpçılık gelişiyorsa bunun tüm sektörlere etkisi olacaktır” dedi.  1980’li yıllarda Türkiye ile Güney Kore örneğinin sürekli verildiğini kaydeden Başkan Arslan, 2 ülkenin ekonomik verilerinin hemen hemen aynı olduğunun altını çizerek,  kalıpçılığa daha fazla destek verildiği takdirde Türkiye’nin bu mesleğin  büyüyebileceğini söyledi. Arslan, “Ülkemizde TOGG, savunma sanayisinin gelişiminde kalıpçılığın çok önemli bir rolü var. Kalıpçılığın önüne engel olunmazsa bu gelişim devam eder. MAKİM olarak gerekli sorunlarımızı bakanlığımıza sunduk. Yerelde ise en büyük sorunumuz yer. Alanımız yok. Yer konusu çözülürse kalıplarımız daha fazla üretime katkı sağlayacak. Bir diğer sorunumuz ise mavi yaka. Manisa’da mavi yaka personeli bulmak çok zor. Bunun için yeni endüstri meslek liselerinin, mesleki eğitim merkezlerinin açılması gerekir” diye konuştu.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Bilgin, “Biz de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün bu süreçlerde kıymetli firmalarımızın daima yanında olmaya devam edeceğiz Manisa her alanda olduğu gibi sanayi ve teknoloji kulvarında ege bölgesinin yükselen yıldızı olmaya devam etmektedir. İlimizin olmazsa olmazlarının belki de başında gelen imalat sanayisinin katma değerli üretim kapasitesinin gelişmesinin de bizi daha güçlü ve rekabetçi kılacağına inancımız şüphesizdir. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerli paydaşlarımız ile birlikte ilimizin kalkınmasında dün olduğu gibi yarında birçok proje ile katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’nin en önemli kalıpçılık üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Derneği (MAKİM) tarafından Yunusemre Millet Çarşısı’nda 6. Kalıpçılık Zirvesi ‘Otomasyon ve Mobilite’ temasıyla düzenlendi.

Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan,    MAKİM olarak çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Arslan, “Derneğimiz Türkiye’deki 2 kalıpçılık derneğinden biridir. Sadece Manisa’dan üye kabul ediyoruz. 64 tane sanayicimiz var. Buralarda 4 bine yakın çalışan var. Yer olsa, daha fazla üretim yapacaklar ancak yer yok. Türkiye beyaz eşya sektöründe dünyada 2, Avrupa’da ise birinci sıradadır. Manisa ise Türkiye’de 1. sıradadır. Bu Manisa’nın başarısıdır, Türkiye’nin başarısıdır. Beyaz eşyadaki başarıda kalıpçıların uzmanlığı yadsınamaz. Herkes şunu çok iyi biliyor ki üretimi ana damarı, ana unsuru kalıpçılıktır. Eğer kalıpçılık gelişiyorsa bunun tüm sektörlere etkisi olacaktır” dedi. 

1980’li yıllarda Türkiye ile Güney Kore örneğinin sürekli verildiğini kaydeden Başkan Arslan, 2 ülkenin ekonomik verilerinin hemen hemen aynı olduğunun altını çizerek,  kalıpçılığa daha fazla destek verildiği takdirde Türkiye’nin bu mesleğin  büyüyebileceğini söyledi. Arslan, “Ülkemizde TOGG, savunma sanayisinin gelişiminde kalıpçılığın çok önemli bir rolü var. Kalıpçılığın önüne engel olunmazsa bu gelişim devam eder. MAKİM olarak gerekli sorunlarımızı bakanlığımıza sunduk. Yerelde ise en büyük sorunumuz yer. Alanımız yok. Yer konusu çözülürse kalıplarımız daha fazla üretime katkı sağlayacak. Bir diğer sorunumuz ise mavi yaka. Manisa’da mavi yaka personeli bulmak çok zor. Bunun için yeni endüstri meslek liselerinin, mesleki eğitim merkezlerinin açılması gerekir” diye konuştu. 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Bilgin, “Biz de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün bu süreçlerde kıymetli firmalarımızın daima yanında olmaya devam edeceğiz Manisa her alanda olduğu gibi sanayi ve teknoloji kulvarında ege bölgesinin yükselen yıldızı olmaya devam etmektedir. İlimizin olmazsa olmazlarının belki de başında gelen imalat sanayisinin katma değerli üretim kapasitesinin gelişmesinin de bizi daha güçlü ve rekabetçi kılacağına inancımız şüphesizdir. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerli paydaşlarımız ile birlikte ilimizin kalkınmasında dün olduğu gibi yarında birçok proje ile katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.