Kuzey Makedonya’lı ormancılar İzmir’de

GÜNDEM 23.04.2024 - 10:17, Güncelleme: 23.04.2024 - 10:17 2220 kez okundu.
 

Kuzey Makedonya’lı ormancılar İzmir’de

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında 2021 yılında Ankara' da "Ormancılık Alanında İşbirliği Antlaşması" imzalanmıştı.
Bu antlaşma kapsamında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ormancılık Teşkilatından bir heyet “Çam Kese Böceğine Karşı Calosoma sycophanta Üretimi" konusunda eğitim almak üzere İzmir Bölge Müdürlüğüne  ziyarette bulundular. 3 günlük ziyarette, ilk gün bölge müdürlüğü sınırları içerisinde faaliyet gösteren Örnekköy Orman Zararlılalarıyla Biyolojik Mücadele Laboratuvarına gidilmiş; burada Çam kese böceği ve Calosoma sycophanta'nın biyolojisi ve yırtıcı böceğin üretim aşamaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında, Bergama İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Calosoma Sycophanta Üretim Laboratuvarına gidilmiş; burada yırtıcı böceğin üretim aşamaları hakkında bilgi verilmiş ve uygulamalı olarak gösterildi. Yırtıcı böceğin araziye salımı da heyetle birlikte yapıldı. Çalışmalar, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü Selçuk Orman İşletme Şefliği laboratuvarındaki kabuk böcekleri ve çam kese böceği ile mücadelede kullanılan biyolojik, mekanik ve Biyoteknik yöntemler yerinde görüldü ve incelendi. Heyet çalışma sonunda, Bölge Müdürü Zafer Derince makamında ziyaret etti ve ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında 2021 yılında Ankara' da "Ormancılık Alanında İşbirliği Antlaşması" imzalanmıştı.

Bu antlaşma kapsamında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ormancılık Teşkilatından bir heyet “Çam Kese Böceğine Karşı Calosoma sycophanta Üretimi" konusunda eğitim almak üzere İzmir Bölge Müdürlüğüne  ziyarette bulundular.

3 günlük ziyarette, ilk gün bölge müdürlüğü sınırları içerisinde faaliyet gösteren Örnekköy Orman Zararlılalarıyla Biyolojik Mücadele Laboratuvarına gidilmiş; burada Çam kese böceği ve Calosoma sycophanta'nın biyolojisi ve yırtıcı böceğin üretim aşamaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında, Bergama İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Calosoma Sycophanta Üretim Laboratuvarına gidilmiş; burada yırtıcı böceğin üretim aşamaları hakkında bilgi verilmiş ve uygulamalı olarak gösterildi. Yırtıcı böceğin araziye salımı da heyetle birlikte yapıldı.

Çalışmalar, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü Selçuk Orman İşletme Şefliği laboratuvarındaki kabuk böcekleri ve çam kese böceği ile mücadelede kullanılan biyolojik, mekanik ve Biyoteknik yöntemler yerinde görüldü ve incelendi.

Heyet çalışma sonunda, Bölge Müdürü Zafer Derince makamında ziyaret etti ve ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.