İzmir'in girişimcileri DEÜ çatısı altında buluştu

GÜNDEM 23.04.2024 - 10:43, Güncelleme: 23.04.2024 - 10:43 1067 kez okundu.
 

İzmir'in girişimcileri DEÜ çatısı altında buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ortaklığı ile DEÜ Teknoparkı’nın (DEPARK) koordinasyonunda yürütülen “İzmirEnt4Int: Centre for Entrepreneurs with Experiential Learning (Girişimciler İçin Deneyimsel Öğrenme Merkezi)" projesinin kapanış etkinliği gerçekleşti.
Avrupa Birliği Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen girişimciliği destekleme projesinin kapanış oturumuna; DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir, ICMPD Proje Sorumlusu Kemal Ege Gürkan, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) Cangül Kuş, DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu’ndan (İMYO) Dr. Elif Yücebaş, sektör ve paydaş kurumların temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve girişimciler katıldılar. İzmir adına önemli bir adım DEÜ’si Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, projenin üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu ve büyük bir emeği temsil ettiğini belirtti. Güzel, konuşmasında; “Girişimcilik yönümüzü öne çıkaran en önemli yapılarımızdan olan DEÜ’si, Teknoparkımız DEPARK ve onunla uyum içinde çalışan Teknoloji Transfer Ofisimiz (DETTO), bizlere ivme kazandıran, Üniversitemizi sanayi ile birleştiren iki önemli birimimiz. Bu süreçte ülkemizin ve İzmir’imizin gelişimi adına sektör paydaşlarımızla beraber önemli çalışmalar ortaya koyduk. Bu projemiz de İzmir adına önemli bir iş birliğini teşkil ediyor. Yatırımcıların ve girişimcilerin de ilgisiyle bu proje büyüdü ve önemli bir aşamaya geldi” dedi. Proje kapsamında 100 girişimciye ulaşıldı DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir, girişimciler ve sektör temsilcilerini buluşturan proje kapsamında bugüne kadar 100 girişimci adayına ulaşıldığını belirtti. Bu adayların girişimcilik eğitimi, mentörlük, ticarileşme ve pazarlama gibi desteklerle bir araya getirildiğini ve girişimciler için ortak kullanıma açık bir merkez oluşturulduğu kaydeden Demir, “Çok güçlü ortaklarımızın olduğu projede 22 ay boyunca İzmir’deki geçici koruma altındaki Suriyeliler ve yerel ev sahibi topluluklardan girişimci adaylarına, girişim fikirlerini geliştirmek üzere eğitim, ağ kurma, mentörlük ve lojistik gibi birçok destek sağlanmıştır. Bünyemizde 140 adet girişimci firmamız, 252 adet devam eden Ar-Ge projemiz var. Ar-Ge ve inovasyon tabanlı tüm bu projelerin hayata geçirilmesine 10 yıldır olduğu gibi bugün de destek sunmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ortaklığı ile DEÜ Teknoparkı’nın (DEPARK) koordinasyonunda yürütülen “İzmirEnt4Int: Centre for Entrepreneurs with Experiential Learning (Girişimciler İçin Deneyimsel Öğrenme Merkezi)" projesinin kapanış etkinliği gerçekleşti.

Avrupa Birliği Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen girişimciliği destekleme projesinin kapanış oturumuna; DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir, ICMPD Proje Sorumlusu Kemal Ege Gürkan, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) Cangül Kuş, DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu’ndan (İMYO) Dr. Elif Yücebaş, sektör ve paydaş kurumların temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve girişimciler katıldılar.

İzmir adına önemli bir adım

DEÜ’si Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, projenin üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu ve büyük bir emeği temsil ettiğini belirtti. Güzel, konuşmasında; “Girişimcilik yönümüzü öne çıkaran en önemli yapılarımızdan olan DEÜ’si, Teknoparkımız DEPARK ve onunla uyum içinde çalışan Teknoloji Transfer Ofisimiz (DETTO), bizlere ivme kazandıran, Üniversitemizi sanayi ile birleştiren iki önemli birimimiz. Bu süreçte ülkemizin ve İzmir’imizin gelişimi adına sektör paydaşlarımızla beraber önemli çalışmalar ortaya koyduk. Bu projemiz de İzmir adına önemli bir iş birliğini teşkil ediyor. Yatırımcıların ve girişimcilerin de ilgisiyle bu proje büyüdü ve önemli bir aşamaya geldi” dedi.

Proje kapsamında 100 girişimciye ulaşıldı

DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir, girişimciler ve sektör temsilcilerini buluşturan proje kapsamında bugüne kadar 100 girişimci adayına ulaşıldığını belirtti. Bu adayların girişimcilik eğitimi, mentörlük, ticarileşme ve pazarlama gibi desteklerle bir araya getirildiğini ve girişimciler için ortak kullanıma açık bir merkez oluşturulduğu kaydeden Demir, “Çok güçlü ortaklarımızın olduğu projede 22 ay boyunca İzmir’deki geçici koruma altındaki Suriyeliler ve yerel ev sahibi topluluklardan girişimci adaylarına, girişim fikirlerini geliştirmek üzere eğitim, ağ kurma, mentörlük ve lojistik gibi birçok destek sağlanmıştır. Bünyemizde 140 adet girişimci firmamız, 252 adet devam eden Ar-Ge projemiz var. Ar-Ge ve inovasyon tabanlı tüm bu projelerin hayata geçirilmesine 10 yıldır olduğu gibi bugün de destek sunmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.