İzmir’in “Altın iğne” projesi Adıyaman’da

GÜNDEM 19.04.2024 - 10:44, Güncelleme: 19.04.2024 - 10:44 1301 kez okundu.
 

İzmir’in “Altın iğne” projesi Adıyaman’da

İzmir’de daha önce yapılan ve kadınların meslek ve iş sahibi olmasını sağlayan “Altın İğne” projesi şimdi de Adıyaman’da hayata geçiyor.
Dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek ve hazır giyim sektöründe ara eleman olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla dikiş kursu eğitim merkezi Adıyaman’da açıldı. Deprem bölgesindeki kadınlara umut Projenin açılışında konuşan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, “…deprem bölgesindeki kadınlarımıza umut veriyoruz hem de yerel kalkınmanın önemine dikkat çekiyoruz. Bizim için ”Bir Kadın Değişir Dünya Gelişir” çünkü güçlü kadınlar yetiştirmek Türkiye'nin en büyük hedefi olmalı” dedi. Özeren, ”Ayrıca hane gelirini kadınlarımızın iş gücüne katılımıyla güçlendirebiliriz. Depremin Adıyaman’da yarattığı büyük yıkım sonrasında hepimiz bu güzel şehri ve güzide insanlarını yeniden eski günlerine kavuşturabilmek için gayret ediyoruz. Güçlü kadın güçlü Adıyaman güçlü Türkiye, gelişmiş toplum demektir. Umarım açılışını yaptığımız bu kurslardan mezun olan her genç kızımız ya da kadınımız en kısa iş imkanına kavuşacaktır. Adıyaman’ımıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi. Bu kapsamda, kursta, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin yaklaşık yüzde 80’inin istihdam edilmesi, iş arayan genç kızlara imkan sağlanması hedefleniyor.
İzmir’de daha önce yapılan ve kadınların meslek ve iş sahibi olmasını sağlayan “Altın İğne” projesi şimdi de Adıyaman’da hayata geçiyor.

Dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek ve hazır giyim sektöründe ara eleman olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla dikiş kursu eğitim merkezi Adıyaman’da açıldı.

Deprem bölgesindeki kadınlara umut

Projenin açılışında konuşan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, “…deprem bölgesindeki kadınlarımıza umut veriyoruz hem de yerel kalkınmanın önemine dikkat çekiyoruz. Bizim için ”Bir Kadın Değişir Dünya Gelişir” çünkü güçlü kadınlar yetiştirmek Türkiye'nin en büyük hedefi olmalı” dedi.

Özeren, ”Ayrıca hane gelirini kadınlarımızın iş gücüne katılımıyla güçlendirebiliriz. Depremin Adıyaman’da yarattığı büyük yıkım sonrasında hepimiz bu güzel şehri ve güzide insanlarını yeniden eski günlerine kavuşturabilmek için gayret ediyoruz. Güçlü kadın güçlü Adıyaman güçlü Türkiye, gelişmiş toplum demektir. Umarım açılışını yaptığımız bu kurslardan mezun olan her genç kızımız ya da kadınımız en kısa iş imkanına kavuşacaktır. Adıyaman’ımıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Bu kapsamda, kursta, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin yaklaşık yüzde 80’inin istihdam edilmesi, iş arayan genç kızlara imkan sağlanması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.