HAK-İŞ Giresun'dan 1 Mayıs Mesajı; Emekçiler birlik olmalı

GÜNDEM 01.05.2024 - 14:44, Güncelleme: 01.05.2024 - 14:52 2430 kez okundu.
 

HAK-İŞ Giresun'dan 1 Mayıs Mesajı; Emekçiler birlik olmalı

Hak-İş Konfedarasyonu Giresun İl Başkanlığı tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
HAK-İş Giresun İl Başkanı Murat Karslı, Giresun’da yaptığı basın açıklamasında emeği için var gücü ile çalışan emekçilere seslenerek, emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladı. Başkan Karslı’nın açıklaması şu şekilde; “HAK-İŞ’e gönül vermiş dava arkadaşlarımız, Emeği için var gücü ile çalışan emekçilerimiz, Emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerimiz, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Katil İsrail’in zulmüne maruz kalan Filistin’li kardeşlerimize, işyerlerinde gece gündüz demeden alın teri döken vefakâr ve cefakâr emekçilerimize, birlikte yol yürüdüğümüz tüm kardeşlerimize Giresun Meydanından sesleniyoruz. Bugün buradayız, bugün 81 ildeyiz. Birlik, dayanışma ve mücadelemizi haykırmak için 81 ilde sizlerleyiz. Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; 48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız. 76 yıldır Siyonist İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı katliamları, işgalleri, zulümleri tüm Dünya’ya haykırmak ve yaşanan zulümler sona ersin diye uluslararası topluma çağrıda bulunmak üzere alanlardayız. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu’nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Borcumuzdur. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz”
Hak-İş Konfedarasyonu Giresun İl Başkanlığı tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

HAK-İş Giresun İl Başkanı Murat Karslı, Giresun’da yaptığı basın açıklamasında emeği için var gücü ile çalışan emekçilere seslenerek, emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladı.

Başkan Karslı’nın açıklaması şu şekilde; “HAK-İŞ’e gönül vermiş dava arkadaşlarımız, Emeği için var gücü ile çalışan emekçilerimiz, Emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerimiz, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Katil İsrail’in zulmüne maruz kalan Filistin’li kardeşlerimize, işyerlerinde gece gündüz demeden alın teri döken vefakâr ve cefakâr emekçilerimize, birlikte yol yürüdüğümüz tüm kardeşlerimize Giresun Meydanından sesleniyoruz. Bugün buradayız, bugün 81 ildeyiz. Birlik, dayanışma ve mücadelemizi haykırmak için 81 ilde sizlerleyiz. Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; 48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız. 76 yıldır Siyonist İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı katliamları, işgalleri, zulümleri tüm Dünya’ya haykırmak ve yaşanan zulümler sona ersin diye uluslararası topluma çağrıda bulunmak üzere alanlardayız. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu’nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Borcumuzdur. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.