YİNE FINDIK YİNE FİYAT

GÜNDEM 19.06.2019 - 09:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2886+ kez okundu.
 

YİNE FINDIK YİNE FİYAT

Ağustos ayının başında bahçeye girecek olan fındık üreticileri rekolte ve fındık fiyatı konusunda şimdiden kara kara düşünmeye başladılar.
Fındık fiyatları ve rekolte ile ilgili henüz hiçbir kurumdan resmi bir açıklama yapılmazken geçen sezon fındığının en son tüccarlar tarafından 19 TL ile 19,50 TL’den aldıkları öğrenildi. Resmi bir kurum tarafından kesin bir bilgi verilmediği içinde 2019 sezon fındığının rekoltesi ve fiyatının ne olacağına dair şüpheler ortadan kalkmadı. Konu hakkında görüştüğümüz alım satım yapan tüccarlar, 2019 sezonuna az bir süre kala fındık üreticilerinin kendilerine sık sık bu konuda bilgi almak için sorduklarını ifade ederek, “Şu an zaten piyasada 2018 sezon fındığı çok kalmadı. En son fındık aldığımızda fiyat 54 randımanda 19 ile 19,50 lira kadar bir fiyattan alım yaptık. Bu yıl ve önceki yıllarda fındıktaki çeşitli hastalıklar önemli bir kayba yol açmıştı. 2019 sezonunda aynı hastalıkların rekolteyi etkileyeceği belirtiliyor” dediler.
Ağustos ayının başında bahçeye girecek olan fındık üreticileri rekolte ve fındık fiyatı konusunda şimdiden kara kara düşünmeye başladılar.

Fındık fiyatları ve rekolte ile ilgili henüz hiçbir kurumdan resmi bir açıklama yapılmazken geçen sezon fındığının en son tüccarlar tarafından 19 TL ile 19,50 TL’den aldıkları öğrenildi.

Resmi bir kurum tarafından kesin bir bilgi verilmediği içinde 2019 sezon fındığının rekoltesi ve fiyatının ne olacağına dair şüpheler ortadan kalkmadı.

Konu hakkında görüştüğümüz alım satım yapan tüccarlar, 2019 sezonuna az bir süre kala fındık üreticilerinin kendilerine sık sık bu konuda bilgi almak için sorduklarını ifade ederek, “Şu an zaten piyasada 2018 sezon fındığı çok kalmadı. En son fındık aldığımızda fiyat 54 randımanda 19 ile 19,50 lira kadar bir fiyattan alım yaptık. Bu yıl ve önceki yıllarda fındıktaki çeşitli hastalıklar önemli bir kayba yol açmıştı. 2019 sezonunda aynı hastalıkların rekolteyi etkileyeceği belirtiliyor” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.