Türkiye Öğrenci Meclisi 2017 Giresun Çalıştayı yapıldı

EĞİTİM 27.03.2017 - 16:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2836+ kez okundu.
 

Türkiye Öğrenci Meclisi 2017 Giresun Çalıştayı yapıldı

Giresun Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Belediye Başkanlığının hamiliğinde Bulancak Anadolu İmam Lisesinin ev sahipliğinde 18 milyon öğrencinin temsilcisi Türkiye Öğrenci Meclisi (TÖM) Giresun'da 24-25-26 Mart tarihlerinde bir araya geldi.
Yapılan çalıştaya Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Mahmut Ekrem Varol ve 45 ilin temsilcileri katıldı. Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, Giresun Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammed Yıldırım'ın davetlisi olarak Giresun'a gelen diğer illerin başkanları çalıştay öncesinde kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı buldu. Giresun Ada’sıyla başlayan gezi, Kuzalan Şelalesi, Mavigöl ve Kümbet Yaylası ve Çifte Oluk  ile devam etti. Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi ile 'Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi' öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor. 26 Mart Pazar günü il Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un da katıldığı çalıştayda öğrenci sorunları ele alınıp rapor haline getirildi. Bulancak  Anadolu  İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pervin Demir'in  yönettiği  genç öğrenci başkanları, yaptıkları  çalıştayda Türkiye'de Öğrenci sorunları,  gençliği tehdit eden sorunlar,  eğitim öğretim ortamları, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi bir çok konuyu ele alarak fikir alış verişinde bulundular. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt konuşmasında, "Hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bizler siz değerli gençlerimizi önemsiyoruz. Onun içindir ki bu çalıştayın yapılmasını istedik. Sizlerin eğitimde daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz. Demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı,evrensel değerleri benimseyen nesillerin olarak yetişmenizi arzuluyoruz" dedi. Turizm Otelcilikte 3 gün boyunca konaklayan Meclis başkanlarını bu süre zarfında Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, Başbakan başdanışmanı Mustafa Şen, Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Bulut'u ziyaret ederek gençlerle sohbet ettiler. Ev sahibi Okul Müdürü Yunus Aydın, "Gençlerimizi 3 gün boyunca ilimizde ağırlamaya çalıştık. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizleri maddi ve manevi destekleyen Giresun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Bulancak Belediye Başkanlığı, Gençlik ve spor Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, il Turizm Müdürlüğü, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Giresun ve Bulancak Ticaret Odaları, Bulancak Ziraat Odası ve diğer kurum ve kuruluşlara hassaten de gençlerle gece gündüz ilgilenen değerli mesai arkadaşlarıma şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.
Giresun Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Belediye Başkanlığının hamiliğinde Bulancak Anadolu İmam Lisesinin ev sahipliğinde 18 milyon öğrencinin temsilcisi Türkiye Öğrenci Meclisi (TÖM) Giresun'da 24-25-26 Mart tarihlerinde bir araya geldi.

Yapılan çalıştaya Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Mahmut Ekrem Varol ve 45 ilin temsilcileri katıldı.

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, Giresun Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammed Yıldırım'ın davetlisi olarak Giresun'a gelen diğer illerin başkanları çalıştay öncesinde kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı buldu. Giresun Ada’sıyla başlayan gezi, Kuzalan Şelalesi, Mavigöl ve Kümbet Yaylası ve Çifte Oluk  ile devam etti.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi ile 'Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi' öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor. 26 Mart Pazar günü il Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un da katıldığı çalıştayda öğrenci sorunları ele alınıp rapor haline getirildi. Bulancak  Anadolu  İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pervin Demir'in  yönettiği  genç öğrenci başkanları, yaptıkları  çalıştayda Türkiye'de Öğrenci sorunları,  gençliği tehdit eden sorunlar,  eğitim öğretim ortamları, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi bir çok konuyu ele alarak fikir alış verişinde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt konuşmasında, "Hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bizler siz değerli gençlerimizi önemsiyoruz. Onun içindir ki bu çalıştayın yapılmasını istedik. Sizlerin eğitimde daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz. Demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı,evrensel değerleri benimseyen nesillerin olarak yetişmenizi arzuluyoruz" dedi.

Turizm Otelcilikte 3 gün boyunca konaklayan Meclis başkanlarını bu süre zarfında Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, Başbakan başdanışmanı Mustafa Şen, Giresun Üniversitesi Rektörü Cevdet Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Bulut'u ziyaret ederek gençlerle sohbet ettiler.

Ev sahibi Okul Müdürü Yunus Aydın, "Gençlerimizi 3 gün boyunca ilimizde ağırlamaya çalıştık. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizleri maddi ve manevi destekleyen Giresun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Bulancak Belediye Başkanlığı, Gençlik ve spor Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, il Turizm Müdürlüğü, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Giresun ve Bulancak Ticaret Odaları, Bulancak Ziraat Odası ve diğer kurum ve kuruluşlara hassaten de gençlerle gece gündüz ilgilenen değerli mesai arkadaşlarıma şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.