TÜRK DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN VARLIK SEBEBİ ADALETTİR

GÜNDEM 15.07.2020 - 16:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3839+ kez okundu.
 

TÜRK DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN VARLIK SEBEBİ ADALETTİR

Bulancak İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik 15 Temmuz Kalkışması ve Darbe Girişiminin 4. seneyi devriyesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada:" FETÖ'nün hain 15 Temmuz Darbe Girişiminin 4. yılında 15 Temmuz olayı Türk Devleti’nin varlığına kastedilmiş ağır bir kalkışmadır..."
"...Bunun arkasında Türk Devleti’nden rahatsız olanların hesabı vardır. Buna tiyatro demek mümkün değildir. Öncelikle 15 Temmuz'un ne olduğunun, ne anlama geldiğinin, ardından da ona göre bir mücadele yönteminin belirlenmesi gerekmektedir.               FETÖ ile mücadele ederken adalet ilkesinden vazgeçilmemesi gerekir. Her şeyden önce 15 Temmuz bir darbe girişimidir. Millet iradesini gasp etme girişimidir. Bu tespitten sonra millet olarak bu olaylara karşı şuurlu bir şekilde mücadele etmeliyiz. Devletleri yaşatan şey adalettir. Adaletten ayrılamayız. Dinimiz de bunu emrediyor. FETÖ’cülerle mücadele etmek onların başvurduğu yollara başvurmamaktır. Türk devletinin ve milletinin varlık sebebi adalettir.                15 Temmuz darbe girişiminin tiyatro olarak görülemez. FETÖ'cü denilen zümrenin hiçbir şöhretlisi yok içeride, komite kademesinden, polit bürosundan kimse yok. Bunlar darbeden önce pozisyon alarak yurt dışına kaçtılar. Darbe girişiminin akamete uğraması durumunda komuta kademesini dışarıya çıkarmışlar. Sadece bu bile planmış bir darbe girişiminin alametidir. Bunun için buna 'tiyatro' demek mümkün değildir. FETÖ'cülerin Türk milletinin direneceğine ihtimal vermediğini,  FETÖ'cüler, 'asker sokağa çıkarsa bunlar da teslim olur, bizler de süreci yönetiriz' diye düşündüler ama milletin iradesini hesaba katmadılar. Milletin irade ve mukabelesi bütün hesaplarını alt üst etti. Millet, kendisi oy vermese bile seçilmiş hükümete karşı yapılan bu girişimi kabul etmedi.               Türk milletinin, Irak ve Suriyelilerin durumunu gördüğünü, vatansız ve devletsiz kalmanın nelere sebep olduğunu anladığını, bu yüzden de 15 Temmuz darbe girişimine karşı daha fazla direnç gösterdiğini vatanın bölünmesi ve işgaline gidecek sürecin önüne geçilmiş oldu.              15 Temmuz'u İYİ PARTİ olarak ciddiye alıyoruz. Haklı ile haksızın, zalim ile mazlumun aynı kefeye koyulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Beş bin yıllık tarihimiz var. Haklı ile haksızı ayıracak bir devlet geleneğimiz var. Bunların hepsini yapabiliriz. Mihenkimiz adalettir. Adaleti kaybedersek FETÖ’cüler kazanır. Biz FETÖ'cülerin tevessül ettiği şeyleri yaparsak onlar kazanır. Bizler hiçbir zaman bu fırsatı vermemeliyiz. Bu duygularla 15 temmuz şehitlerimize 'Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun' diyoruz. Mevlam böyle hain bir kalkışmayı milletimize tekrar göstermesin" dedi. 
Bulancak İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik 15 Temmuz Kalkışması ve Darbe Girişiminin 4. seneyi devriyesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada:" FETÖ'nün hain 15 Temmuz Darbe Girişiminin 4. yılında 15 Temmuz olayı Türk Devleti’nin varlığına kastedilmiş ağır bir kalkışmadır..."

"...Bunun arkasında Türk Devleti’nden rahatsız olanların hesabı vardır. Buna tiyatro demek mümkün değildir. Öncelikle 15 Temmuz'un ne olduğunun, ne anlama geldiğinin, ardından da ona göre bir mücadele yönteminin belirlenmesi gerekmektedir. 

             FETÖ ile mücadele ederken adalet ilkesinden vazgeçilmemesi gerekir. Her şeyden önce 15 Temmuz bir darbe girişimidir. Millet iradesini gasp etme girişimidir. Bu tespitten sonra millet olarak bu olaylara karşı şuurlu bir şekilde mücadele etmeliyiz. Devletleri yaşatan şey adalettir. Adaletten ayrılamayız. Dinimiz de bunu emrediyor. FETÖ’cülerle mücadele etmek onların başvurduğu yollara başvurmamaktır. Türk devletinin ve milletinin varlık sebebi adalettir.

               15 Temmuz darbe girişiminin tiyatro olarak görülemez. FETÖ'cü denilen zümrenin hiçbir şöhretlisi yok içeride, komite kademesinden, polit bürosundan kimse yok. Bunlar darbeden önce pozisyon alarak yurt dışına kaçtılar. Darbe girişiminin akamete uğraması durumunda komuta kademesini dışarıya çıkarmışlar. Sadece bu bile planmış bir darbe girişiminin alametidir. Bunun için buna 'tiyatro' demek mümkün değildir. FETÖ'cülerin Türk milletinin direneceğine ihtimal vermediğini,  FETÖ'cüler, 'asker sokağa çıkarsa bunlar da teslim olur, bizler de süreci yönetiriz' diye düşündüler ama milletin iradesini hesaba katmadılar. Milletin irade ve mukabelesi bütün hesaplarını alt üst etti. Millet, kendisi oy vermese bile seçilmiş hükümete karşı yapılan bu girişimi kabul etmedi.

              Türk milletinin, Irak ve Suriyelilerin durumunu gördüğünü, vatansız ve devletsiz kalmanın nelere sebep olduğunu anladığını, bu yüzden de 15 Temmuz darbe girişimine karşı daha fazla direnç gösterdiğini vatanın bölünmesi ve işgaline gidecek sürecin önüne geçilmiş oldu.

             15 Temmuz'u İYİ PARTİ olarak ciddiye alıyoruz. Haklı ile haksızın, zalim ile mazlumun aynı kefeye koyulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Beş bin yıllık tarihimiz var. Haklı ile haksızı ayıracak bir devlet geleneğimiz var. Bunların hepsini yapabiliriz. Mihenkimiz adalettir. Adaleti kaybedersek FETÖ’cüler kazanır. Biz FETÖ'cülerin tevessül ettiği şeyleri yaparsak onlar kazanır. Bizler hiçbir zaman bu fırsatı vermemeliyiz. Bu duygularla 15 temmuz şehitlerimize 'Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun' diyoruz. Mevlam böyle hain bir kalkışmayı milletimize tekrar göstermesin" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.