TMO fındık alımına başladı

GÜNDEM 01.11.2018 - 17:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3141+ kez okundu.
 

TMO fındık alımına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Giresun'da 2018 ürünü fındık alımına başlandı. TMO tarafından Giresun merkezde iki, Tirebolu ilçesinde bir olmak üzere üç alım merkezi oluşturuldu.
İlk gün için randevu alan 65 çiftçi, Giresun Ticaret Borsası lisanslı deposu ile diğer iki alım merkezine sabah saatlerinden itibaren gelerek ürünlerini teslim etmeye başladı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı açıklamada, çiftçilerin uzun süredir TMO'nun alımlara başlamasını beklediklerini, dün sabah itibarıyla da bunun gerçekleşmesinin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.  Karan, ofisin üreticilerden levant kalite fındığın kilogramını 14, Giresun kalite fındığın kilogramını 14,5, sivri ve diğer kalite fındığın kilogramını ise 13 liradan aldığını belirtti.  
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Giresun'da 2018 ürünü fındık alımına başlandı. TMO tarafından Giresun merkezde iki, Tirebolu ilçesinde bir olmak üzere üç alım merkezi oluşturuldu.

İlk gün için randevu alan 65 çiftçi, Giresun Ticaret Borsası lisanslı deposu ile diğer iki alım merkezine sabah saatlerinden itibaren gelerek ürünlerini teslim etmeye başladı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı açıklamada, çiftçilerin uzun süredir TMO'nun alımlara başlamasını beklediklerini, dün sabah itibarıyla da bunun gerçekleşmesinin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi. 

Karan, ofisin üreticilerden levant kalite fındığın kilogramını 14, Giresun kalite fındığın kilogramını 14,5, sivri ve diğer kalite fındığın kilogramını ise 13 liradan aldığını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.