‘TMO DEVREYE GİRİYOR’

GÜNDEM 08.07.2019 - 18:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3572+ kez okundu.
 

‘TMO DEVREYE GİRİYOR’

Giresun Ziraat Odası Başkanları Ankara’da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşerek fındık ile ilgili rapor sundular.
Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı görüşmelerde 2019 yılı fındık ürünü için TMO’nun devreye girmesi ve fındık fiyatının açıklanması konuları ele alındı. Giresun Milletvekillerini de ziyaret eden heyet fındık piyasasında serbest piyasanın değil tekelleşmenin olduğunu vurguladı. Gazetemize konuşan Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, yaptıkları ziyaretlerde özellikle 2019 yılı fındık mahsulü için TMO’nun devreye girmesi gerektiğini belirttiklerini ve ay sonuna kadar fiyatların açıklanması gerektiğini ifade ettiklerini söyledi. AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’ın Orman ve Tarım Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’dan randevu aldığına değinen Başkan Aydın, “Bölge milletvekillerimize teşekkür ederiz. Bizlerle üreticilerimizin sorunlarının çözümü noktasında önemli girişimlerde bulunmamıza vesile oldular. Heyet olarak talebimiz fındığın kilogram fiyatının 19 TL. olması yönünde olmuştur” dedi. AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Aslında bu görüşmeyi Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli’den almıştık. Rahatsızlığı nedeniyle sayın bakanımızın görevlendirmesi ile Bakan Yardımcısı sayın Mustafa Aksu ile görüştük. Başta üreticilerimize sahip çıkmak adına Giresun Ziraat Odaları Başkanlarımız ile gerekli görüşmeleri sağlamış olduk. Yaptığımız görüşmeler neticesinde TMO’nun devreye sokularak tekelleşmenin önüne geçmek ve fiyatların en geç Temmuz ayı yani bu ayın sonunda açıklanması için taleplerimiz ilettik. Üreticilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki her sektör bir saatin parçası gibidir. Bu saatin çalışması için bütün parçaların eksiksiz işlemesi gerekmektedir. Bizlerde üzerimize düşen görevi yaparak üreticilerimizin sesi olan Ziraat Odalarımızla gerekli görüşmeleri sürdürmeye devam edeceğiz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hükümetimiz de fındık üreticimizin yanında olmaya sürdürecektir” diye konuştu.
Giresun Ziraat Odası Başkanları Ankara’da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşerek fındık ile ilgili rapor sundular.

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı görüşmelerde 2019 yılı fındık ürünü için TMO’nun devreye girmesi ve fındık fiyatının açıklanması konuları ele alındı.

Giresun Milletvekillerini de ziyaret eden heyet fındık piyasasında serbest piyasanın değil tekelleşmenin olduğunu vurguladı.

Gazetemize konuşan Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, yaptıkları ziyaretlerde özellikle 2019 yılı fındık mahsulü için TMO’nun devreye girmesi gerektiğini belirttiklerini ve ay sonuna kadar fiyatların açıklanması gerektiğini ifade ettiklerini söyledi. AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’ın Orman ve Tarım Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’dan randevu aldığına değinen Başkan Aydın, “Bölge milletvekillerimize teşekkür ederiz. Bizlerle üreticilerimizin sorunlarının çözümü noktasında önemli girişimlerde bulunmamıza vesile oldular. Heyet olarak talebimiz fındığın kilogram fiyatının 19 TL. olması yönünde olmuştur” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Aslında bu görüşmeyi Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli’den almıştık. Rahatsızlığı nedeniyle sayın bakanımızın görevlendirmesi ile Bakan Yardımcısı sayın Mustafa Aksu ile görüştük. Başta üreticilerimize sahip çıkmak adına Giresun Ziraat Odaları Başkanlarımız ile gerekli görüşmeleri sağlamış olduk. Yaptığımız görüşmeler neticesinde TMO’nun devreye sokularak tekelleşmenin önüne geçmek ve fiyatların en geç Temmuz ayı yani bu ayın sonunda açıklanması için taleplerimiz ilettik. Üreticilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki her sektör bir saatin parçası gibidir. Bu saatin çalışması için bütün parçaların eksiksiz işlemesi gerekmektedir. Bizlerde üzerimize düşen görevi yaparak üreticilerimizin sesi olan Ziraat Odalarımızla gerekli görüşmeleri sürdürmeye devam edeceğiz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hükümetimiz de fındık üreticimizin yanında olmaya sürdürecektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.