Tığlı Şule Çet davasının takipçisi

GÜNDEM 18.01.2019 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4141+ kez okundu.
 

Tığlı Şule Çet davasının takipçisi

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, aslen Giresunlu olan üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin davanın takipçisi olacağını belirtti.
Tığlı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in yaşamak için binlerce nedeni olduğunu bunun içinde bir yandan çalışıp, bir yandan da üniversite eğitimine devam ettiğini dile getirdi. Tığlı, Şule Çet'in 2018 yılında öldürülen 439 kadından sadece biri olduğunu vurgulayarak, Çet’in kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporun, olaydan tam 164 gün sonra ancak hazırlanabildiğini ifade etti. Şule Çet cinayetinin, bu ülkede yaşanan kadın cinayetlerinin ne ilki ne de sonuncusu olduğunu belirten Tığlı, "Kamuoyunda Şule Çet'in öldürüldüğünün değil de o saatlerde neden o plazada olduğunun sorgulanması, kutuplaştırılan toplumun nerelere geldiğinin en büyük göstergesidir." diye konuştu. 6 Şubat’ta başlayacak ilk duruşmadan son duruşmaya kadar bu dava da takipçi olacağını dile getiren Tığlı, şöyle devam etti; “Cumhuriyetin savcıları bu davada cesur olmalıdırlar. Kimseden emir almamalıdırlar. Kimseyi kollamamalıdırlar.  Adalet ve hukuk ne emrediyorsa o kararı vermelidirler. Ayrıca soruşturmanın ilerlemesinde büyük katkısı olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a ve hazırladığı iddianameyle vicdanların sesi olan savcı Aykut Hüseyin Koca'ya teşekkür ediyorum. “  
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, aslen Giresunlu olan üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin davanın takipçisi olacağını belirtti.

Tığlı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in yaşamak için binlerce nedeni olduğunu bunun içinde bir yandan çalışıp, bir yandan da üniversite eğitimine devam ettiğini dile getirdi.

Tığlı, Şule Çet'in 2018 yılında öldürülen 439 kadından sadece biri olduğunu vurgulayarak, Çet’in kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporun, olaydan tam 164 gün sonra ancak hazırlanabildiğini ifade etti.

Şule Çet cinayetinin, bu ülkede yaşanan kadın cinayetlerinin ne ilki ne de sonuncusu olduğunu belirten Tığlı, "Kamuoyunda Şule Çet'in öldürüldüğünün değil de o saatlerde neden o plazada olduğunun sorgulanması, kutuplaştırılan toplumun nerelere geldiğinin en büyük göstergesidir." diye konuştu.

6 Şubat’ta başlayacak ilk duruşmadan son duruşmaya kadar bu dava da takipçi olacağını dile getiren Tığlı, şöyle devam etti;

“Cumhuriyetin savcıları bu davada cesur olmalıdırlar. Kimseden emir almamalıdırlar. Kimseyi kollamamalıdırlar. 

Adalet ve hukuk ne emrediyorsa o kararı vermelidirler. Ayrıca soruşturmanın ilerlemesinde büyük katkısı olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a ve hazırladığı iddianameyle vicdanların sesi olan savcı Aykut Hüseyin Koca'ya teşekkür ediyorum. “

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.