İSTANBUL’DA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

KÜLTÜR 21.05.2020 - 12:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4447+ kez okundu.
 

İSTANBUL’DA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Aslen Giresun’un Piraziz ilçesinden olan oyuncu ve sporcu Raif Akyüz, karantina günlerinde evinden dışarı çıkmazken, senaryo yazmaya ve spor yapmaya devam ediyor.
1993 yılının Ocak ayında İstanbul’da Pirazizli hemşerilerimiz Gülşen ve Ahmet Akyüz çiftinin oğlu olarak dünyaya gelen Raif Akyüz’ün babası eski Yeşilçam oyuncularından Ahmet Akyüz’dür. Babası Kurtuluş sinema filminde ve Tarık Akan ile birçok filmde rol almıştır. Oyuncu ve profesyonel sporcu Raif Akyüz, kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor. Yıllarca profesyonel düzeyde spor yaptığını belirten Akyüz, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız’a konuşarak bunun tam bir disiplin gerektirdiğini ve sanat hayatını da kolaylaştırdığını söyledi. Yeni dönemin ‘On parmağında on marifet’ oyuncularından Raif Akyüz, koronavirüs günlerinde de boş durmadı. Aynı zamanda profesyonel Muay Thai ve Kickbox sporcusu olan Akyüz, evinde bol bol spor yaparak yeni döneme hazırlanıyor. 27 yaşındaki genç oyuncu halen Beykent Üniversitesi Konseravutarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü‘nde öğrenim görürken bir taraftan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları‘nda ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi Efekt Tasarım Birimi‘nde çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülbedai Atölyesinde iki yıl oyunculuk eğitimi alan, Semiha Berksoy Sanat Akademisi’nde de tiyatro oyunculuk eğitimine katılan Akyüz, Oyuncu Meltem Cumbul’dan da Eric Morris Hollywood Oyunculuk Eğitimi aldı. Hemşerimiz Raif Akyüz şimdiye kadar TRT Kampüs Magazin programının yanı sıra Hayatımın Aşkı, Bana Sevmeyi Anlat ve Hangimiz Sevmedik dizilerinde rol aldı. Birçok sahnede tek kişilik gösteriler yani Stand-Up Show’da düzenleyen Akyüz, ‘Genç ve Adam’ isimli kısa filminin ardından şimdilerde ise ikinci kısa filmine hazırlanıyor.  Yıllarca profesyonel düzeyde spor yaptığını belirten Akyüz, bunun tam bir disiplin gerektiren sanat hayatını da kolaylaştırdığına dikkat çekti. Hemşerimiz Akyüz, “Hem spor hem oyunculuk düzenli uyku ve sağlıklı bir beden istiyor. Birbirini destekleyen iki alanda yürümekten mutluyum” dedi. Hemşerimiz Raif Akyüz’ün spor ve oyunculuk kariyeri; 2013 - Namık Kemal Üniversitesi- En İyi Sporcu, Yılın Sporcusu 2014 - Namık Kemal Üniversitesi- En İyi Sporcu, Boks ve Muay Thai Sporlarında Başarı Belgesi Rol aldığı tiyatro oyunları : 2019 -2020 :  Raif Akyüz Stand - Up Show : (Kadıköy Kılçık Tiyatro, Yeşilçam Kahve Evi vb. birçok özel tiyatroda oynadı .) 2018 -2019 : Tiyatro Miranka  ( Ankaoğlu Sanat Merkezi ) : Evlilik Düeti Oyunu ( Şair Necip Karekteri )  :  Yazar : Ahmet Vefik Paşa Oynadığı Kültür Merkezleri : Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi , Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi , Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ve birçok kültür merkezinde İzleyici ile buluştu . 2017 -2018 : İstanbul Şehir Tiyatroları : Yönetmen : İbrahim Ulutaş Amigdala Oyunu  ( Yönetmen Asistanı) Filmleri ve Dizileri : 2018 - Genç ve Adam (Genç) (Kısa Film) 2017 - Hangimiz Sevmedik (Konuk Oyuncu -Mahalleli) (Tv Dizisi) 2016 - Bana Sevmeyi Anlat (Tv Dizisi) 2016 - Hayatımın Aşkı (Tv Dizisi) 2015 - 5n1kasia (Cemil – Gazeteci) (bağımsız film) 2011 - Kampüs Magazin Programı (Trt)
Aslen Giresun’un Piraziz ilçesinden olan oyuncu ve sporcu Raif Akyüz, karantina günlerinde evinden dışarı çıkmazken, senaryo yazmaya ve spor yapmaya devam ediyor.

1993 yılının Ocak ayında İstanbul’da Pirazizli hemşerilerimiz Gülşen ve Ahmet Akyüz çiftinin oğlu olarak dünyaya gelen Raif Akyüz’ün babası eski Yeşilçam oyuncularından Ahmet Akyüz’dür. Babası Kurtuluş sinema filminde ve Tarık Akan ile birçok filmde rol almıştır.

Oyuncu ve profesyonel sporcu Raif Akyüz, kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor. Yıllarca profesyonel düzeyde spor yaptığını belirten Akyüz, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız’a konuşarak bunun tam bir disiplin gerektirdiğini ve sanat hayatını da kolaylaştırdığını söyledi.

Yeni dönemin ‘On parmağında on marifet’ oyuncularından Raif Akyüz, koronavirüs günlerinde de boş durmadı. Aynı zamanda profesyonel Muay Thai ve Kickbox sporcusu olan Akyüz, evinde bol bol spor yaparak yeni döneme hazırlanıyor. 27 yaşındaki genç oyuncu halen Beykent Üniversitesi Konseravutarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü‘nde öğrenim görürken bir taraftan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları‘nda ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi Efekt Tasarım Birimi‘nde çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülbedai Atölyesinde iki yıl oyunculuk eğitimi alan, Semiha Berksoy Sanat Akademisi’nde de tiyatro oyunculuk eğitimine katılan Akyüz, Oyuncu Meltem Cumbul’dan da Eric Morris Hollywood Oyunculuk Eğitimi aldı.

Hemşerimiz Raif Akyüz şimdiye kadar TRT Kampüs Magazin programının yanı sıra Hayatımın Aşkı, Bana Sevmeyi Anlat ve Hangimiz Sevmedik dizilerinde rol aldı. Birçok sahnede tek kişilik gösteriler yani Stand-Up Show’da düzenleyen Akyüz, ‘Genç ve Adam’ isimli kısa filminin ardından şimdilerde ise ikinci kısa filmine hazırlanıyor. 

Yıllarca profesyonel düzeyde spor yaptığını belirten Akyüz, bunun tam bir disiplin gerektiren sanat hayatını da kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Hemşerimiz Akyüz, “Hem spor hem oyunculuk düzenli uyku ve sağlıklı bir beden istiyor. Birbirini destekleyen iki alanda yürümekten mutluyum” dedi.

Hemşerimiz Raif Akyüz’ün spor ve oyunculuk kariyeri;

2013 - Namık Kemal Üniversitesi- En İyi Sporcu, Yılın Sporcusu

2014 - Namık Kemal Üniversitesi- En İyi Sporcu, Boks ve Muay Thai Sporlarında Başarı Belgesi

Rol aldığı tiyatro oyunları :

2019 -2020 :  Raif Akyüz Stand - Up Show : (Kadıköy Kılçık Tiyatro, Yeşilçam Kahve Evi vb. birçok özel tiyatroda oynadı .)

2018 -2019 : Tiyatro Miranka  ( Ankaoğlu Sanat Merkezi ) : Evlilik Düeti Oyunu ( Şair Necip Karekteri )  :  Yazar : Ahmet Vefik Paşa Oynadığı Kültür Merkezleri : Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi , Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi , Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ve birçok kültür merkezinde İzleyici ile buluştu .

2017 -2018 : İstanbul Şehir Tiyatroları : Yönetmen : İbrahim Ulutaş

Amigdala Oyunu  ( Yönetmen Asistanı)

Filmleri ve Dizileri :

2018 - Genç ve Adam (Genç) (Kısa Film)

2017 - Hangimiz Sevmedik (Konuk Oyuncu -Mahalleli) (Tv Dizisi)

2016 - Bana Sevmeyi Anlat (Tv Dizisi)

2016 - Hayatımın Aşkı (Tv Dizisi)

2015 - 5n1kasia (Cemil – Gazeteci) (bağımsız film)

2011 - Kampüs Magazin Programı (Trt)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.