‘HANELERE AŞ GİTMESİ, ÖNCELİKLİ OLMALI’

KÜLTÜR 20.04.2020 - 14:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2593+ kez okundu.
 

‘HANELERE AŞ GİTMESİ, ÖNCELİKLİ OLMALI’

ASKON İl Başkanı Yener Türk, alınan ekonomik tedbirleri doğru buldu ve önemli bir çağrıda bulundu.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Giresun İl Başkanı Yener Türk, TBMM gündemine alınan ‘geçici istihdam güvencesi’ ve ‘ücretsiz izinde maaş’ konusunda değerlendirmelerde bulundu.  Yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsünün tüm dünyada insan canını tehlikeye attığı gibi ülkelerin ekonomisi üzerinde de çok ciddi tahribatlar yaptığını belirten Türk, “Dünyada olduğu gibi, ülkemiz ekonomisi de maalesef bu süreçten olumsuz bir şekilde etkileniyor” ifadesini kullandı. Bu süreçte ekonomiyi ayakta tutabilmek için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini, hükümetin de mevcut şartlar içinde çarkların dönebilmesi için    vergi, SGK, kredi ve borçlarda erteleme, krizden etkilenen firmalara destek gibi bir çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Başkan Yener Türk, “Süreçten ciddi etkilenen ve işletmesini bu süreçte ayakta tutamayan firmalarımız ve çalışanlarının da düşünülmesi gerekiyordu" dedi. ASKON Başkanı Türk,  şunları söyledi: “Öncelikle üç ay boyunca işçi çıkartılamayacak olması güzel bir adım oldu. Bunun tamamlanabilmesi için de faaliyete devam edemeyen şirketlerin çalışanlarının maaş durumu çok ciddi bir sorundu. Bu da bu yasa ile çözülüyor. Tabi burada günlük ödenek kısmı ile firmaların bunu suistimal edip etmeyeceği tartışılacaktır. Şunu net bir şekilde belirtmek gerekir ki, hayati mücadelenin verildiği bu ortamda suistimale sebebiyet verebilecek kişiler milletine ve devletine açıkça ihanet etmiş duruma düşer. Bundan ötesi yok. Herkes, her kesim bu süreçte aklını başına almalı, durumun ciddiyetini kavramalı ve bu zorlu süreçten çıkabilmek için gereken her türlü adımı atmalıdır” Yener Türk, açıklamasını “Şu an tüm şartlar zorlanmakta ve hanelere aş gitmesi öncelenmektedir. Lütfen bu süreçte birlikte hareket edelim, dayanışmayı en üst düzeyde tutalım ve bu zorlu süreçten galip çıkalım” çağrısıyla bitirdi.
ASKON İl Başkanı Yener Türk, alınan ekonomik tedbirleri doğru buldu ve önemli bir çağrıda bulundu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Giresun İl Başkanı Yener Türk, TBMM gündemine alınan ‘geçici istihdam güvencesi’ ve ‘ücretsiz izinde maaş’ konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

Yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsünün tüm dünyada insan canını tehlikeye attığı gibi ülkelerin ekonomisi üzerinde de çok ciddi tahribatlar yaptığını belirten Türk, “Dünyada olduğu gibi, ülkemiz ekonomisi de maalesef bu süreçten olumsuz bir şekilde etkileniyor” ifadesini kullandı. Bu süreçte ekonomiyi ayakta tutabilmek için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini, hükümetin de mevcut şartlar içinde çarkların dönebilmesi için    vergi, SGK, kredi ve borçlarda erteleme, krizden etkilenen firmalara destek gibi bir çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Başkan Yener Türk, “Süreçten ciddi etkilenen ve işletmesini bu süreçte ayakta tutamayan firmalarımız ve çalışanlarının da düşünülmesi gerekiyordu" dedi.

ASKON Başkanı Türk,  şunları söyledi: “Öncelikle üç ay boyunca işçi çıkartılamayacak olması güzel bir adım oldu. Bunun tamamlanabilmesi için de faaliyete devam edemeyen şirketlerin çalışanlarının maaş durumu çok ciddi bir sorundu. Bu da bu yasa ile çözülüyor. Tabi burada günlük ödenek kısmı ile firmaların bunu suistimal edip etmeyeceği tartışılacaktır. Şunu net bir şekilde belirtmek gerekir ki, hayati mücadelenin verildiği bu ortamda suistimale sebebiyet verebilecek kişiler milletine ve devletine açıkça ihanet etmiş duruma düşer. Bundan ötesi yok. Herkes, her kesim bu süreçte aklını başına almalı, durumun ciddiyetini kavramalı ve bu zorlu süreçten çıkabilmek için gereken her türlü adımı atmalıdır”

Yener Türk, açıklamasını “Şu an tüm şartlar zorlanmakta ve hanelere aş gitmesi öncelenmektedir. Lütfen bu süreçte birlikte hareket edelim, dayanışmayı en üst düzeyde tutalım ve bu zorlu süreçten galip çıkalım” çağrısıyla bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.