‘Giresunlu muhafızlar isimleri yaşatılmalı’

SİYASET 15.03.2019 - 18:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3823+ kez okundu.
 

‘Giresunlu muhafızlar isimleri yaşatılmalı’

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis başkanlığına soru önergesi verdi.
Tığlı, verdiği önergede kurtuluş mücadelesinde Giresunlu kahramanların büyük rol oynadığına dikkat çekerek, “Türkiye’de düşman işgaline uğramamış ve kurtuluş günü olmayan tek il Giresun’dur. Kurtuluş mücadelesine katılan 42’nci ve 47’nci alaylar Giresunlu gönüllüler tarafından meydana gelmiştir.  Afyonkarahisar Giresunlular Şehitliği ülkemizde kendi dışında şehitliği bulunan tek kent olma gururunu Giresun’a yaşatmaktadır. İzmir, Yunanlılar tarafından işgal edilince, Anadolu’da Yunan işgaline karşı ayaklanıp sokaklara dökülen ilk kentin Giresun olduğu da unutulmamalıdır.  Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasında iki gönüllü alayı ile yer alan Giresunlular,  burada gönüllü askerlerinin tamamına yakınını şehit vermiştir. Sakarya Meydan Muharebesi’nde en çok şehit verme onuruna sahip Giresun Uşakları tarih sahnesinde yerini almıştır. Giresun halkının hala kıvançla, gururla taşıdığı bir başka büyük onur da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güvenliğinden sorumlu yakın koruma fedailerini, muhafızlarını çok güvendiği Giresun Uşaklarından oluşturmasıdır” dedi. Milli Mücadele kahramanı Osman Ağa’nın, 12 Kasım 1920’de Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği doğrultusunda Muhafız Bölüğü’nü kurduğunu ve tamamı Giresunlu’lardan oluşan bu birliğe Giresun Gönüllü Maiyet Müfrezesi adı verildiğini hatırlatan Tığlı, bu zor süreçte Atamızı koruyan, en yakınında yer alan, tehlike anında göz kırpmayı günah sayan ve Osman Ağa’dan “Ata’nın eceliyle bile ölümüne izin vermeyin” diye talimat alan on kişilik Giresunlu muhafızların ve fedailerin tanıtılması, hatırlatılması ve isimlerinin yaşatılması gerektiğini dile getirdi.  
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis başkanlığına soru önergesi verdi.

Tığlı, verdiği önergede kurtuluş mücadelesinde Giresunlu kahramanların büyük rol oynadığına dikkat çekerek, “Türkiye’de düşman işgaline uğramamış ve kurtuluş günü olmayan tek il Giresun’dur. Kurtuluş mücadelesine katılan 42’nci ve 47’nci alaylar Giresunlu gönüllüler tarafından meydana gelmiştir.  Afyonkarahisar Giresunlular Şehitliği ülkemizde kendi dışında şehitliği bulunan tek kent olma gururunu Giresun’a yaşatmaktadır. İzmir, Yunanlılar tarafından işgal edilince, Anadolu’da Yunan işgaline karşı ayaklanıp sokaklara dökülen ilk kentin Giresun olduğu da unutulmamalıdır. 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasında iki gönüllü alayı ile yer alan Giresunlular,  burada gönüllü askerlerinin tamamına yakınını şehit vermiştir. Sakarya Meydan Muharebesi’nde en çok şehit verme onuruna sahip Giresun Uşakları tarih sahnesinde yerini almıştır. Giresun halkının hala kıvançla, gururla taşıdığı bir başka büyük onur da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güvenliğinden sorumlu yakın koruma fedailerini, muhafızlarını çok güvendiği Giresun Uşaklarından oluşturmasıdır” dedi.

Milli Mücadele kahramanı Osman Ağa’nın, 12 Kasım 1920’de Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği doğrultusunda Muhafız Bölüğü’nü kurduğunu ve tamamı Giresunlu’lardan oluşan bu birliğe Giresun Gönüllü Maiyet Müfrezesi adı verildiğini hatırlatan Tığlı, bu zor süreçte Atamızı koruyan, en yakınında yer alan, tehlike anında göz kırpmayı günah sayan ve Osman Ağa’dan “Ata’nın eceliyle bile ölümüne izin vermeyin” diye talimat alan on kişilik Giresunlu muhafızların ve fedailerin tanıtılması, hatırlatılması ve isimlerinin yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.