‘EFENDİLER, YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDECEĞİZ’

GÜNDEM 28.10.2019 - 09:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 7717+ kez okundu.
 

‘EFENDİLER, YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDECEĞİZ’

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim 1923 tarihinde Ankara’da Kurtuluş savaşını birlikte verdiği arkadaşlarına ve Anadolu’da yeni bir Türk Devletinin temeli atılmadan önce şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’
Aradan tam 96 yıl geçti ve artık Cumhuriyet koca bir çınar oldu. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıl kutlama programı ise belli oldu. Bulancak Kaymakamlığının koordinatörlüğündeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması programı 28 Ekim Pazartesi(bugün) Bulancak Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma programı ile başlayacak. Saat 13.00’da Atatürk anıtına kaymakamlık çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile program sona erecek. 29 Ekim Salı günü ise saat 09.00-09.30 arasında Bulancak Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü yapılacak. Program daha sonra Bulancak ilçe stadyumunda saat 10.00’daki program ile devam edecek. Buradaki programda da açılışı, bayram kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması, ödül töreni, İstiklal Ortaokulu koreografisi, halk oyunları gösterisi, okullarının tören geçişi ile sona erecek. Bayram kutlaması havanın yağışlı ve soğuk olması durumunda ise aynı saatte Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılacak.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim 1923 tarihinde Ankara’da Kurtuluş savaşını birlikte verdiği arkadaşlarına ve Anadolu’da yeni bir Türk Devletinin temeli atılmadan önce şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’

Aradan tam 96 yıl geçti ve artık Cumhuriyet koca bir çınar oldu. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıl kutlama programı ise belli oldu. Bulancak Kaymakamlığının koordinatörlüğündeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması programı 28 Ekim Pazartesi(bugün) Bulancak Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma programı ile başlayacak.

Saat 13.00’da Atatürk anıtına kaymakamlık çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile program sona erecek. 29 Ekim Salı günü ise saat 09.00-09.30 arasında Bulancak Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü yapılacak. Program daha sonra Bulancak ilçe stadyumunda saat 10.00’daki program ile devam edecek.

Buradaki programda da açılışı, bayram kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması, ödül töreni, İstiklal Ortaokulu koreografisi, halk oyunları gösterisi, okullarının tören geçişi ile sona erecek.

Bayram kutlaması havanın yağışlı ve soğuk olması durumunda ise aynı saatte Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.