‘Çocuklar siz çocukluğunuzu yaşamalısınız’

GÜNDEM 24.12.2018 - 18:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2267+ kez okundu.
 

‘Çocuklar siz çocukluğunuzu yaşamalısınız’

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Yeşilgiresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılan “%100 Çocuk” temalı Çalıştaya katıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Komitesinin “%100 Çocuk” temasıyla hazırladığı çalıştayın açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, çocuk haklarının çok önemli olduğunu, her çocuğun hakkını bilmesi gerektiğini belirterek, “Çocuklar siz çocuksunuz ve çocukluğunuzu yaşamalısınız” dedi.  ‘Çocuklarımızın her şeyden önce haklarını bilmesi bizim için çok değerli’ diye sözlerini sürdüren Vali Sarıfakıoğulları,  “Biz büyükler için, çocuklarla ilgili düzenlemeleri yaşama geçirenler için bu çok önemli. Haklarımızı bileceğiz ki bu konuda çalışmalar yapabilelim. Bu konuda talepkâr ve çözüm ortağı olabilelim. Bugün bu çalıştayla atacağınız adımlar sayesinde bir projeksiyon oluşturup, onu da önümüzdeki yıllar içerisinde çözüm ortağı olarak hep beraber yaşama geçireceğiz. Sevgili çocuklar, her ferdin öncelikle sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var. Haklarımızı ortaya koyarken, duyarlılıklarımızı ifade ederken, Anayasamızın da hami hükmü olan bu noktadan hareket etmenin zaruri olduğunu düşünüyorum. Eğer sağlıklı bir çevrede yaşayamıyorsak, yine şehrin alt yapısı, buna uygun değilse, engelli olan kardeşlerimiz o altyapıda arzu ettikleri diledikleri faaliyetin içerisinde değillerse bir problem var demektir.  Öncelikle bunun çözülmesi gerek. Yine her çocuğun okuma hakkı var. Biz çeşitli sebeplerle eğitim öğrenimin dışında olan evlatlarımızı okullaştırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Eğer temel eğitimi almazsak, dünyayı tanıma söz söyleme imkânımız olmaz” dedi. İki gün sürecek olan çalıştayın sonunda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan eylem planı doğrultusunda Giresun İli Çocuk Hizmetleri 5 Yıllık İl Eylem Planı oluşturulacak.    
Vali Harun Sarıfakıoğulları, Yeşilgiresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılan “%100 Çocuk” temalı Çalıştaya katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Komitesinin “%100 Çocuk” temasıyla hazırladığı çalıştayın açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, çocuk haklarının çok önemli olduğunu, her çocuğun hakkını bilmesi gerektiğini belirterek, “Çocuklar siz çocuksunuz ve çocukluğunuzu yaşamalısınız” dedi. 

‘Çocuklarımızın her şeyden önce haklarını bilmesi bizim için çok değerli’ diye sözlerini sürdüren Vali Sarıfakıoğulları,  “Biz büyükler için, çocuklarla ilgili düzenlemeleri yaşama geçirenler için bu çok önemli. Haklarımızı bileceğiz ki bu konuda çalışmalar yapabilelim. Bu konuda talepkâr ve çözüm ortağı olabilelim. Bugün bu çalıştayla atacağınız adımlar sayesinde bir projeksiyon oluşturup, onu da önümüzdeki yıllar içerisinde çözüm ortağı olarak hep beraber yaşama geçireceğiz. Sevgili çocuklar, her ferdin öncelikle sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var. Haklarımızı ortaya koyarken, duyarlılıklarımızı ifade ederken, Anayasamızın da hami hükmü olan bu noktadan hareket etmenin zaruri olduğunu düşünüyorum. Eğer sağlıklı bir çevrede yaşayamıyorsak, yine şehrin alt yapısı, buna uygun değilse, engelli olan kardeşlerimiz o altyapıda arzu ettikleri diledikleri faaliyetin içerisinde değillerse bir problem var demektir.  Öncelikle bunun çözülmesi gerek. Yine her çocuğun okuma hakkı var. Biz çeşitli sebeplerle eğitim öğrenimin dışında olan evlatlarımızı okullaştırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Eğer temel eğitimi almazsak, dünyayı tanıma söz söyleme imkânımız olmaz” dedi.

İki gün sürecek olan çalıştayın sonunda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan eylem planı doğrultusunda Giresun İli Çocuk Hizmetleri 5 Yıllık İl Eylem Planı oluşturulacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.